Levekårsutvalget i Loppa fikk nylig en orienteringsak om planer for å flytte legekontoret og helsesøstertjenesten fra Helsehuset til Bergsfjord skole. Dette vekker harme hos SV-veteranen Hans Roald Johnsen.

– De vil bygge ned utkantene, tordner Johnsen. Han er skuffet over at Levekårsutvalget ikke får dette som en sak til behandling og bare et orienteringspunkt på møtekalenderen.

Ikke enige

Ordfører Steinar Halvorsen (H) og varaordfører Stein Thomassen (Ap) er ikke enige i Johnsens syn på saken.

Ordføreren mener kommunen må kvitte seg med alt av bygningsmasse som det ikke er behov for.

– Kommunen skal ikke eie hus. Vi har ikke kapasitet til vedlikehold av stor boligmasse. Med mindre eiendom er det mer ressurser til vedlikehold av disse, sier Steinar Halvorsen.

Når det gjelder Bergsfjord, ønsker ordførerpartiet og Arbeiderpartiet å prioritere samlokalisering og samle skole, barnehage og helsetjenester i samme bygg.

– Legger ikke ned

– Det betyr ikke at vi skal legge ned i Bergsfjord, presiserer varaordfører Stein Thomassen (Ap). Han sier det er fremtidsrettet å tenke samlokalisering for tjenester som naturlig hører sammen.

Loppas ledelse mener Bergsfjord skole tilfredsstiller dagens krav til også å inneholde helsetjenester. I orienteringen til Levekårsutvalget blir det lagt frem fakta om at helsehuset har uegnet standard og trenger betydelig oppgradering. Blant annet må det legges til rette for tilgjengelighet også for funksjonshemmede. Helsehuset står ifølge utredningen ubrukt 339 dager i året.