Tre års fengsel for forsøk på voldtekt

Altamann må sone etter ha forsøkt å voldta en kvinne på nachspiel.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Vidar Kristensen

nyheter

Mannen i midten av 40-årene må i tillegg til å sone i tre år, betale den fornærmede kvinnen 120.000 kroner i oppreisning.

Forsøket på voldtekt fant sted natt til søndag 1. november i fjor. Tiltalte har ikke erkjent straffeskyld.

Møttes på byen

I den nylig avsagte dommen fra Alta tingrett heter det at den fornærmede kvinnen og siktede dro med flere venner hjem til siktede på nachspiel. Ute på byen hadde samtlige drukket alkohol, og var beruset. De fortsatte å drikke alkohol hos tiltalte. Fem personer var da i leiligheten.

Handlingen skal ha skjedd ved at tiltalte skal ha kommet inn på et rom, hvor fornærmede og en annen mannlig gjest satt og pratet.

– De satt ikke lenge der før tiltalte kom inn på soverommet. Tiltalte tok tak i fornærmede og holdt henne nede i senga samtidig som han startet med å dra av henne strømpebuksa, heter det.

Handlet med forsett

Etter å ha mottatt vitneforklaring fra de involverte, samt billedmateriale som viser at fornærmede hadde et blåmerke på brystet etter vold, har retten funnet det bevist ut over rimelig og fornuftig tvil at tiltalte har forholdt seg som beskrevet i tiltalen.

– Han har utvist en sterk vilje til å gjennomføre samleie med fornærmede, men ble avbrutt av de øvrige festdeltakerne. Tiltalte har handlet med forsett, heter det.

– Nær fullbyrdet

Ved straffeutmåling har tingretten lagt vekt på at voldtektsforsøket var nær ved å bli fullbyrdet og at fornærmede har blitt krenket på en grov måte. Retten valgte å slutte seg til påtalemyndighetenes forslag om straff på tre år og fem måneder.

Mannen ble også dømt for å ha slått en av de andre gjestene, da gjesten forsøkte å hindre voldtekten.