Justis- og samfunnsdirektør Stian Lindgård hos Fylkesmannen i Finnmark innkaller Alta og Loppa kommuner til møte 25. august. Her vil Fylkesmannen redegjøre for den tilrådningen embetet vil gi til kommunal- og regionaldepartementet i spørsmålet om å slå sammen de to kommunene.  Etter det Altaposten erfarer vil Fylkesmannen anbefale «ekteskap».

– Fylkesmannens oppdrag er å komme med en tilrådning. Den skal ta utgangspunkt i de målene og kriteriene for kommunestruktur som vi har fått fra departementet og i den sammenhengen har vi sagt at vi ønsker dette som en så åpen og transparent prosess som mulig. Det vil si at tilrådingen fra oss ikke skal komme som en overraskelse på kommunene. Det vil si at hvis vi anbefaler en sammenslåing, så skal vi kontakte kommunene om dette på forhånd. Mens fristen fra vår side er 1. oktober, så har vi bedt om møter med Loppa og Alta, sier justis- og samfunnsdirektøren. Han slår fast at det er meningen å informere kommunene og diskutere tilrådningen. Lindgård understreker at det ikke blir tatt noen beslutning før 1. oktober.

– Saken er fortsatt i prosess og vårt mål nå er å informere om en mulig tilrådning, og grunngi våre standpunkter, sier Lindgård. Og legger til at prosessen er den samme som for Tana-Nesseby og Gamvik-Lebesby.