Etter imponerende 15.000 kilometer på veien, så langt at ikke «google maps» klarer å beregne turen, har det japanske paret ankommet Alta. Det obligatoriske besøket på Nordkapp er allerede i boks. Og selv om Japan er kjent for en rekke motorsykkelmerker, kom ikke paret til Kvenvikmoen og Bunkers MC på en «liten grønn japsesykkel». Det er Harley Davidson som er tingen.

På litt begrenset engelsk og med det universelle kroppsspråket forklarer Akio og Nana at de fikk en pute av venner i St. Petersburg, slik at lille, vevre Nana kunne sitte litt mer komfortabelt på turen. .

Vertskap

I Alta er det Bunkers MC på Kvenvikmoen som har tatt i mot de langveisfarende. På klubbhuset er det Gunnar Løkken som har ordnet med det praktiske. Paret har fått både kost og losji i klubbens regi – og da valgte de å bli en ekstra dag før turen gikk videre sørover.

– Jeg har skjønt det slik at dem har hatt det fint i Alta, smiler Løkken.

– Når de drar videre skal dem innom Tromsø, der har vi kontaktet en annen klubb slik at paret får overnatte der når de kommer dit, forklarer han.

Paret tilhører ikke noen klubb i Japan.

– Japan – no club, forklarer paret.

Takker for laksen

Løkken har også tatt gjestene med på en liten rundtur i Nordlysbyen. De har også besøkt Grieg Seafood og sett hvor laksen som ofte havner på japanske middagsbord kommer fra.

– Thank you from all Japan, for salmon, sier Akio.

Dermed har Akio og Nana takket Grieg Seafood og de andre lakseprodusentene på vegne av hele befolkningen i Japan for en av Norges største eksportvarer – laksen. I fjor eksporterte Norge hele 1 035 000 tonn laks, 10 226 tonn av dette gikk til Japan og Sør-Korea.

Fint i Norge

Paret snakker i kor på spørsmål om Norge. Igjen brukes kroppsspråket ivrig. Paret har nok latt seg imponere av både naturen og fjellene og tydeligvis våre svingete veier – i alle fall smiler de fra øre til øre.

Dessuten har de sett mye rein.

– Have you got any reindeer antlers – it 's supposed to be good for your fertility?

Så følger det en liten diskusjon, på japansk selvfølgelig, og litt knising – men nei, de skjønner ikke hva jeg snakker om…

Langt hjem

De fleste har hørt ordtaket «att og fram er like langt» – det er det også for Akio og Nana. Planen er å være tilbake i Osaka i månedsskiftet oktober-november. På turen skal de derimot få med seg det meste av Europa og nevner både Sverige, Danmark, England og Tyskland.

Vi må bare ønske dem lykke til og god tur videre. Både Akio og Nana reiser seg når undertegnede skal gå, setter håndflatene sammen foran brystet og bukker.

– «Arigato», sier de begge to. Dermed kan også vi si takk – på japansk.