Katten Kaizer ble skutt med luftvåpen og trolig slått med jernstang

NOAH: – Slike handlinger bør ikke gå ustraffet hen!

BESKUTT: Slik så katten «Kaizer» ut etter et møte med luftvåpen. NOAH ber nå katteeiere være på vakt.  Foto: Privat

nyheter

Katten «Kaizer» fikk ble nylig beskutt med et luftvåpen i et nabolag i Hasvik i Finnmark. Dette ikke er det eneste tilfellet av vold mot katter i området, noe som setter sinnet i kok hos Siri Martinsen, veterinær og leder i NOAH.

Hun forteller at fire katter i løpet av kort tid har blitt skutt på i samme nabolag. Noen er blitt skutt flere ganger, minst en er påført slagskader og to katter er savnet.

NOAH anmelder forholdet til politiet og håper det blir igangsatt etterforskning raskt.

– Slike handlinger bør få det til å ringe varselbjeller hos politiet, det kan ikke gå ustraffet hen. Heldigvis har politiet over de siste par årene tatt dyremishandling på større alvor, og innsett sammenhengen mellom vold mot dyr og vold mot mennesker. Vi håper og tror derfor politiet i Finnmark også vil se på disse hendelsene som alvorlige, sier Martinsen i en pressemelding.

– Vi advarer derfor katteeiere i Hasvik i Finnmark om at noen utøver vold mot katter og skyter på katter med luftgevær.

Angrepet flere ganger

Mona Korsgård eier katten «Kaizer». Hun forteller at katten først kom hjem med et rundt hull på siden av hodet.

– Det var ganske dypt og kraftig blødende. Jeg behandlet såret i flere dager før det begynte å gro.

Bare to uker senere kommer «Kaizer» hjem med et nytt sår på samme sted, bare verre.

– Veterinær konstaterte at katten var påført skadene fra mennesker, den ene skaden fra skudd og det andre fra et slag med jernstang, sier Korsgård som tok bilde av skadene og la ut på Facebook.

Kaizer er nå frisk, men redd for å være for lenge ute, og er ifølge eieren tydelig preget av hendelsene.

Ønsker tips

– Det har kommet inn en del tips fra folk som har fått trusler om at kattene blir skutt hvis de havner i feil hage, og hvis noen sitter på mer informasjon, er det viktig at dette gis til politiet og gjerne også NOAH. Vi ber politiet følge opp de tipsene som er kommet, og vi ber publikum om å være på vakt og melde ifra om alt som kan bidra til å finne gjerningsperson, avslutter Siri Martinsen i NOAH.

– En alvorlig sak

Det mener påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae.

Daae uttrykker at det er viktig at dyr blir behandlet på en ordentlig måte. Han er derfor lite begeistret for at noen utfører slike gjerninger.

– Får vi en anmeldelse på et slik tilfelle, vil vi følge opp saken så langt vi har noe å gå på. Men etterforskningen avhenger også tips fra publikum i en sånn type sak, sier han.