– I denne tidlige fasen ønsker vi enda flere alternativer til plassering, men det er krevende å finne egnede tomter til sykehusformål, medgir Lill-Gunn Kivijervi, som er prosjektsjef i Finnmarkssykehuset HF.

Foreslåtte plasseringer

Foretaket gjør sine vurderinger i forhold til plassering av det nye sykehuset, meldte NRK Finnmark i går. Hammerfest kommune har pekt ut tre alternative tomter hvor det nye sykehuset kan ligge.

* Strømsnes mellom Akkar-fjord og Rypefjord er inkludert i vurderingen. Tomta ligger ikke langt fra fergeleiet til Seiland.

* Rossmolla på Fuglenes, som ikke er langt dagens sykehus.

* Storsvingen er ett av kommunens forslag.

Renovering aktuelt

Ifølge Kivijervi er også en totalrenovering av dagens bygningsmasse et alternativ som skal utredes.

– Vi er helt i begynnelsen av prosessen og vårt mandat er å utrede 2–4 alternativer i Hammerfest kommune som vi senere vil vurdere opp mot hverandre og jobbe videre med, forklarer hun overfor Altaposten.

Analyserer behovet

Ulike kostnadsanslag har preget debatten, fra 1,5 til rundt to milliarder kroner i forbindelse med bygging av nytt sykehus.

– Hva er det reelle tallet?

– Det er vanskelig å si. Vi jobber med å kartlegge arealbehov og innhold på sykehuset. Før vi har kartlagt alt, er det vanskelig å si hva totalkostnadene til slutt vil havne på. Jeg regner med vi trenger et litt større sykehus enn det sykehuset vi har i Kirkenes, men før vi har fått gått igjennom alternativene er det vanskelig å si noe om totalkostnadene, sier Kivijervi.

Etter planen skal et nytt sykehus stå ferdig i 2025 og det er Sykehusbygg HF som vil ha prosjektledelsen i sykehusprosjektet. Sykehusbygg HF eies av helseregionene.