– Mer enn 20 furutrær er borte. Det er hogd fra Sandfallveien og nedover mot Storbakken, heter det fra en turgåer som har kontaktet Altaposten og som helst vil være anonym.

Personen hevder å ha snakket med skogbrukssjefen, som skal ha svart at Fefo ikke har noe skogsbruksmessig på ferde i det aktuelle området. Kommunens folk med motorsag skal det heller ikke være tale om, får vi vite fra ulike hold.

Ferske stubber

– Her tror jeg dessverre det er noen som tar seg til rette på annen manns eiendom, for dette tilhører høyst sannsynlig Fefo og dermed oss alle, sier turgåeren, som ber om en slutt for hogsten.

Altaposten dro for å se, og kan bekrefte det turgåere sier, dersom man går et stykke inn fra bommen i Sandfallveien, så finner man ferske stubber i den svært bratte bakken ned lia. Det er gjort en pen jobb, rent faglig sett. Kappet lavt nede og ryddet skikkelig opp.

Spørre først

– Jeg har også merket meg hogsten, og lurt på hva hensikten kan være, sier en annen turgåer, som vi møtte på vår nylige befaring på Sandfallet.

– Jeg tenker at det beste er å spørre om lov først, sier denne turgåeren, som også foretrekker å holde navnet sitt for seg selv.

En annen og minst like alvorlig bekymring går på den økte faren for snøskred vinterstid, som fjerning av vegetasjon i så bratt bakke kan medføre.