En Kawasaki z250 av god gammel årgang har blitt stående i veikanten, like før Storsandnes. At den har den stått der urørt i nærmere to uker bekymrer tipseren, som lurer på hva som har skjedd.

– Har den blitt etterlatt, eller har noe skjedd med eieren, spør tipseren Altaposten.

Ukjent for politiet

– Vi har ikke loggført noe som kan knyttes opp mot motorsykkelen. Umiddelbart er den heller ukjent for oss, sier lensmann i Alta, Svein Tore Nilsen og legger til at dette ikke er første tilfellet av etterlatte kjøretøy de har måtte tatt hånd om.

Han forklarer at det i utgangspunktet er en kurant sak å finne eier til kjøretøyet gjennom politiets kanaler. Og oppfordrer videre folk til å fortsette å melde inn, dersom de observerer kjøretøy som blir hensatt over lengre tid.

– Det kan være mange grunner til at kjøretøy blir satt igjen. Feil på kjøretøyet kan forekomme, men det kan også hende at det har tilstøtt eieren noe. Ved å melde ifra til politiet får vi muligheten til å sjekke det ut, sier Nilsen.

Lensmannen forteller til Altaposten at en patrulje vil undersøke motorsykkelen i løpet av torsdagen.

Ikke to uker

Altaposten har vært i kontakt med Live Hoff. Hun kan bekrefte at sykkelen har blitt gjensatt med hensikt, og at vedkommende har nå reist videre til Polen.

– Sykkelen har bare stått der siden søndag ikke to uker. Han var innom Barila på søndag og fortalte at han hadde hatt fått flere stopp, men siste stopp var det visstnok over og ut, så han lot den stå igjen. Han har kjøpt ny sykkel og befinner seg i Polen, på vei til Slovakia, sier Hoff.