Røkte fredspipe – tilbake som vikar

Odd Eilert Persen har lovt å tenke før han snakker – mens Boreal-sjefen innrømmer å ha vært for rask på avtrekkeren.

KAN MØNSTRE PÅ: Skipper Odd Eilert Persen kan hente Boreal-uniformen ut av skapet igjen.  Foto: Arkiv

nyheter

Frp-politiker Persen og rederisjef Steinar Mathisen møttes i går for å rydde misforståelser av veien, etter den mye omtalte utestengelsen av Persen som skippervikar i Boreal. Ifølge Persen skal han ha vært bannlyst av Boreal fordi han har vært røff i sine uttalelser i media og skarp i kantene i politiske saker der Boreal har vært involvert.

Får støtte fra varslingsekspert

Persen møter Boreal til dialog.


I den grad rederisjef Mathisen har uttalt seg i saken, har han hele tiden avvist at det har vært noen boikott av Persen.

Lagde kjøreregler

Det har med andre ord vært ulik oppfatning om fakta i saken, og i går møttes de to altså for å avklare situasjonen – i Skillefjord, av alle steder.

– Jeg var i Skillefjord fordi jeg skulle på telttur med mine onkelunger, mens Boreal-ledelsen hadde vært på Nyvoll for å besøke ferga og mannskapet. Det var veldig greit å få snakket ut. Vi spolte tilbake, startet på nytt og lagde kjøreregler for hvordan vi ønsker å ha det framover, sier Persen til Altaposten.

I sin rolle som Frp-politiker har han vært svært aktiv i saker som omhandler båt- og fergeruter – både direkte drift og struktur. Det er saker der Boreal har en sentral rolle som operatør.

– Boreal overreagerte da de bestemte seg for at jeg ikke skulle få jobbe mer som vikar i selskapet, og sånt kan skje. Også må jeg tenke litt mer før jeg snakker og uttaler meg om Boreal i framtiden, det skal jeg gjøre, lover Persen.

Må snakke sammen

Han insisterer fortsatt på at han aldri har uttalt seg på en måte som har stilt Boreal i et dårlig lys, men mener tvert om at han i større grad enn andre politikere har forsøkt å framsnakke selskapet. Likevel er han innforstått med at det kan ha blitt oppfattet annerledes av andre.

– Feilen her er at det ikke har vært noen dialog mellom meg og Boreal-ledelsen, og vi er nå blitt enige om å ha en åpen linje der jeg snakker med dem først når jeg ser at saker med Boreal er under oppseiling. Det er greit, men jeg har samtidig gitt klar beskjed om at jeg ikke kan slutte å være politiker, sier Persen.

– Ja, vi er blitt enige om retningslinjer og veien videre, sier Steinar Mathisen til Altaposten.

– Tar dere selvkritikk på prosessen, når man ser hvor mye støy det har blitt?

– Vi har vel blitt enig om at vi burde tatt oss tid til å prate sammen på et tidligere tidspunkt, sier Mathisen.

Vil være skipper

Persen er glad for å være inne i varmen igjen, og mener det tjener begge parter at han kan steppe inn som fergeskipper ved behov.

– Egentlig ønsker jeg ikke noe mer medieblest om dette, ballen er lagt død og vi går videre. No hard feelings, sier Persen.

– Hva synes Boreal-ledelsen om medieoppstyret du har skapt med denne saken?

– Jeg har aldri tatt kontakt med media i denne saken, det er jeg som er blitt kontaktet. Når det er sagt, så er jeg glad for at media har belyst det som er en viktig prinsippsak om politikernes rolle i samfunnet.