– Vi har måttet jage ut ungdommer og pokémonner fra resepsjonsområdet flere kvelder på rad, forteller Geir Braathu, fungerende klinikksjef i Kirkenes i en pressemelding.

– Sa jeg jage ut? Høflig henstille dem om å spille et annet sted, mener jeg selvsagt. Folk skal selvfølgelig få lov til å jage pokémonner, men ikke akkurat inne på sykehusområdet. Det blir forstyrrende for både pasienter, pårørende og våre ansatte. Nå ligger det en pokestop (attraksjon i spillet red. anm.)  på ei gul sandkasse i hovedinngangen, og biler kjører forbi og folk springer rundt tidlig og sent både ute og inne på sykehuset.

Geir Braathu. Foto: Presse

Kommunikasjonsrådgiver Eilert Sundt, som har kontor på Hammerfest sykehus, forteller at han har en pokémon gym rett utenfor kontorvinduet.

– Den er rett ved et hjørne på bygningen, der ambulansene må kjøre forbi når de er på vei inn på sykehuset. Det sier seg selv at om det står folk med nesa i mobiltelefonene rett bak hjørnet når ambulansene kommer i stor fart med blålys, så blir det farlig.

Eilert Sundt. Foto: Presse

– Vi har derfor bestemt at vi ikke tillater bruk av Pokémon Go inne i våre lokaler eller på sykehusområdene.

Eilert Sundt, som selv er på «level 5» i Pokémon Go, går over veien når han føler for å fange en pokémon eller to i lunsjpausen.

– Det finnes en pokestop på sykepleierhøyskolen og en ved Pizzabakeren nedenfor sykehuset, så det går fint an å spille uten å forstyrre pasienter eller å stå i veien for ambulansene, avslutter kommunikasjonsrådgiveren.