– Dette er gledelige tall og en utvikling vi håper fortsetter over tid, sier Jon Halvorsen, enhetsleder for redningstjeneste og førstehjelp i Norsk Folkehjelp, i en pressemelding.

Norsk Folkehjelp har ført drukningsstatistikk siden 1988, og historien viser at det i gjennomsnitt drukner 20 personer i Norge i juli.

Men nå snur heldigvis tallene, for kun seks personer druknet i juli. Norsk Folkehjelp har aldri før registrert så få drukninger midt på sommeren. Også juni, med åtte drukninger, lå godt under gjennomsnittet på over 13 omkomne.

Flest fall

Statistikken viser at fall fra land er årsaken til over halvparten av drukningene i Norge. Oppfordringen fra Norsk Folkehjelp er derfor at man bruker redningsvest når man skal nært vann.

– Det mange som tilbringer sommerdagene på eller ved vannet. Statistikken viser at de fleste ulykkene dessverre skjer ved at folk faller i vannet fra land. Vi ønsker derfor at mange flere bruker redningsvest også når de er i aktivitet på brygga eller kaia, ikke bare når de er ute i båt, sier Halvorsen.

– Vi råder også folk som ferdes langs sjø eller elv til å være forsiktige, spesielt hvis de ferdes alene. Da er det ingen som kan varsle etter hjelp eller redde vedkommende hvis det skjer en ulykke, sier avslutter han.

Norsk Folkehjelps drukningsstatistikk ligger på: folkehjelp.no/drukning