Meide ned reinflokk

19 dyr drept i påkjørsel i Stokkedalen.

TRAGEDIE: Johan Ivar Gaup kunne i natt konstatere at så mange som 19 dyr var drept. - En ren tragedie, sa han til Altaposten.  Foto: Hans Idar Haldorsen

nyheter

Johan Ivar Gaup var en av flere reineiere som mistet dyr da flokken ble meid ned av en personbil i 23-tiden tirsdag kveld.

Totalt var det i natt bekreftet 19 døde rein, men Johan frykter at flere er skadet og må slaktes ettersom sjåføren mente å ha sett dyr som haltet.

Flokken var i ferd med å krysse E6 på toppen av Stokkedalen. Sjåføren kom fra det uten skader, men bilen fikk hard medfart i møtet med dyrene.

– Vi fikk beskjed fra føreren av bilen om at han hadde kjørt inn i en reinflokk, og at han ikke hadde oversikt over hvor mange dyr som var skadd eller drept, sa operasjonsleder Asgeir Aule i Finnmark politidistrikt til NTB i natt

Etter en første gjennomgang viste det seg at 16 reinsdyr ble drept i sammenstøtet eller måtte avlives etter å ha fått store skader. Tallet ble imidlertid høyere og TV2 melder i natt at 19 dyr er drept eller avlivet.

– Det er svært sjelden at vi har episoder hvor så mange rein blir skadd og drept i en påkjørsel med en vanlig personbil, sier Aule.

Gaup beskriver ulykken som en stor tragedie.

– Jeg jobber med dyrene året rundt, spesielt om vinteren. Jeg kjenner igjen dyrene og jeg kjenner deres historie, sier Gaup til TV2. Han regner også med et stort økonomisk tap.