Finnmark politidistrikt lyste for en tid tilbake ut en ledig stilling som politibetjent ved lensmannskontoret i Kautokeino. Det har i en årrrekke vært et problem å få søkere til kontoret – og særlig har kontoret slitt med å skaffe seg samisktalende nytilsatte. Nå er interessen helt annerledes.

– Responsen har nesten vært litt overveldende, for vi har aldri hatt så mange søkere til en stilling noen gang. Det er 70 søkere til den ene stillingen. Selv om jeg vet at nyutdannede politistudenter er i overtall blant søkerne, og at de søker flere plasser samtidig, så er det hyggelig at så mange som 70 har søkt hos oss, sier lensmann Klemet Klemetsen til avisa.

– Dere har slitt med å få søkere som behersker samisk, har dere nå fått søkere med samiskspråklig bakgrunn?

– Det er langt mellom dem som behersker samisk, men jeg mener det var en samisktalende kvinnelig politibetjent blant søkerne, sier Klemetsen og tilføyer:

– Nå er det ansettelsesrådet i politidistriktet som foretar ansettelsen, riktig nok etter en innstilling fra meg, og jeg kan ikke forskuttere hva ansettelsesrådet gjør. Jeg bare registrerer at så mange har søkt og det synes jeg er veldig hyggelig, sier lensmannen

Kontoret i Kautokeino er bemannet med lensmannen, tre betjenter og to administrativt ansatte.