Kommunens «miljødetektiv» Bjørnar Strøm-Hågensen får gode skussmål når han nå takker for seg i den profilerte stillingen. Siden han tiltrådte som rådgiver våren 2012 for kommunens miljøavdeling, har han blitt et kjent fjes i lokalmedia de ganger det har vært snakk om større og mindre miljøsynder i kommunen. Et arbeid som har blitt lagt merke til, roser assisterende rådmann Målfrid Kristoffersen.

Offensiv miljøkamp

– Strøm-Hågensen har vært en aktiv person, både i små og stor saker. Har han stått på og gjort en kjempeflott jobb for Alta kommune og altasamfunnet, mener Kristoffersen.

Altaposten har forsøkt å kontakte Strøm-Hågensen, men har meddelt at han har dratt på ferie.

– De sakene han har jobbet med har han håndtert på en veldig god og ryddig måte. Vi er veldig fornøyde med den jobben Bjørnar har gjort. Han har hatt mange ulike oppgaver – fra forsøpling av naturen av «ukjente» til de tyngre sakene vi får inn. Men uansett har han tatt det på strak arm, roser assisterende rådmann.

Til Altaposten forteller Kristoffersen at Strøm-Hågensen har gitt uttrykk for at han har trivdes godt i kommunen, men som de fleste unge ønsket han å prøve seg på noe nytt.

Vinkes annerledes

I henhold til ønsker fra kommunestyret, herunder Miljøpartiet De Grønne, blir det en ny og spennende hverdag for den som tar over for Strøm-Hågensen.

– Fra de folkevalgte kom ønsket om at vi skulle vinkle stillingen litt annerledes, nå når den ble lyst ledig. Stillingen som ble lyst ut, hadde i tillegg arbeidsoppgavene som går på saksbehandling og veiledning etter forurensningsloven, et større fokus på kommunens energi- og klimaplan, sier Kristoffersen og presiserer:

– En pådriver for energi- og klimatiltak, etablering av klimaregnskap og deltakelse i arbeidet med kommunens energi- og klimaplan, blir nå viktige roller.

Satser på ungdommen

– Kan du røpe hvem som har søkt?

– Vi har tilbudt stillingen til en ung dame, så håper vi hun takker ja til stillingen. Det blir uansett spennende tid fremover for henne og kommunen, avslutter Kristoffersen.