I et 19 sider langt dokument røper forslagsstiller Komsa Eiendom AS planene for utvidelsen av Amfi Alta. Med seg på prosjektet har de Rambøll Norge AS som bistår i planprosessen og AMB arkitekter AS, som er engasjert som arkitekt på prosjektet.

Når Altaposten tar kontakt med Wilhelmsen, får vi beskjed at han er på ferie i Kroatia og har derfor kun tid til noen raske kommentarer.

– Det har aldri vært slik at vi holder på med hemmelighetskremmerier, men ofte er det slik at når vi har leietakere som ønsker å etablere seg, kan vi ikke gå ut for tidlig. Samtidig er det nå sånn at det forslaget som er lagt inn fra vår side ligger nå ute, og katta er nå ute av sekken.

– Jeg understreker at det vi har sendt inn til kommunen er et forslag, så vi er fortsatt i en dialog med kommunen, avslutter Wilhelmsen.

Saken ble først omtalt av iFinnmark.

Ettertraktet senter

Det har lenge vært kjent, og mye omtalt at både Burger King, med restaurantbaronen Alf Mangor Johannesen i spissen, og sport og friluftsspesialisten XXL har sterke ønsker om å etablere seg i Alta. Dog har dette latt vente på seg i påvente av den nevnte utvidelsen. Men nå kan det se ut som Amfi endelig får vind i seilene.

Enorm utvidelse

I reguleringsplanen sendt til Alta kommune, er det som kjent, arealene på Scaniatomta og parkeringsplassen P3 som blir berørt av nybygget. Og i dokumentet heter det:

«Det ønskes oppført et bygg med grunnflate på bakkeplan og i kjeller på ca 4.000 m2. Det tenkes forretninger i 1. og 2. etasje, og en kombinasjon av forretninger og parkering i kjeller. Bygget ønskes dimensjonert for senere etablering av leiligheter i 3. og 4. etasje. Det legges også til rette for serveringssteder med inngang fra gata, hvor det er mulig å holde åpent også utover senterets åpningstider»

Senteret vil etter planen få en gangbru over hesteskoen, som knytter sammen det nye og gamle senteret.