Tirsdag i 11-tiden oppsto det en trafikal hendelse i Alta sentrum. En bilfører med båthenger og en mindre fritidsbåt på slep kom kjørende inn rundkjøringen ved Granshagen, retning mot Aronnes, da høyre hjulet på hengeren ramlet av. Bilføreren fikk navigert ekvipasjen ut på veiskuldra, og var sånn sett kun til mindre hinder for trafikkflyten.

Bilføreren ønsket ikke å kommentere saken, og ga uttrykk for at han heller ikke ønsket å bli tatt bilde av.  Men som vi forsto det på han var det på daværende tidspunkt uvisst nøyaktig hva som førte til at hjulet løsnet og falt av, hvorpå hengeren havarerte.

Bil- og båtberger rekvirert

Samtidig med at lokalavisas utsendte kom til stedet var også bilberger fra Viking redningstjeneste på stedet. Bilbergingsbilen rullet imidlertid av gårde mens båten sto igjen:

– Jeg måtte ta et annet oppdrag først, men er nå på vei til sentrum for å hjelpe bilføreren med båten, forteller Kim Arild Hansen hos Viking redningstjeneste.

– Er det ofte dere må rykke ut for å berge båter?

– Hehe, det er heller sjeldent, men det hender av og til. Vi tar det meste som dukker opp av oppdrag, sier Hansen til Altaposten.

Ved Finnmark politidistrikt har ikke operasjonsleder Andreas Vesterhus fått inn noen melding om hendelsen, hvilket ikke er unaturlig da det ikke skal ha vært noen som ble skadet som følge av den trafikale hendelsen.