12.500 på Midnattsrocken

Det ble en betydelig nedgang i besøkstallet på Midnattsrocken fra rekordåret i fjor.

Jon Arne Pettersen Festivalsjef Jon Arne Pettersen kan bekrefte en betydelig nedgang i besøkstallet.   Foto: privat

nyheter

– Vi kan konstatere at det ble færre besøkende i år enn vi hadde i fjor. Selv om tallene ikke er klare ennå, vet vi det, sier festivalsjef Jon Arne Pettersen.

Det ligger an til å bli om lag 12.500 besøkende i 2016 (en foreløpig beregning). Pettersen vil ikke ha de eksakte tallene før i slutten av august.

–Billettsalget i år har vært bedre enn 2013 og 2014, men dårligere enn i fjor da vi solgte 15.000 billetter, konstaterer festivalsjef Jon Arne Pettersen.

I 2009 var det 11.000 musikkelskende gjester, i 2011 14.200. Årene etter ble litt dårligere, før det ble rekord med 15.000 i fjor.

– Vi når nok ikke så høyt i år, selv om vi ikke har tallene klare ennå. Mange billetter blir fakturert i ettertid, sier festivalsjefen.

Økning på campen

Om besøkstallet har gått ned, er han likevel fornøyd. Antall campende har nemlig gått opp:

– Det ble ny rekord for campen – og en kraftig økning i forhold til i fjor. Økning på 15 prosent. Det betyr at vi har flere tilreisende gjester enn før, og flere som kom utenfra og campet, forteller han.

Ifølge festivalsjefen merkes det at snittalderen har gått opp, det er større blanding av folk i ulike aldre, og folk som bor på campingen har bedre utstyr enn før om årene.

– Det er flere campingvogner enn telt, og de er nyere og større enn før. Folk vil gjerne ta vare på utstyret sitt, dermed får vi ikke den flatfylla og ravinga som før. Det er også mer ryddig på campen, sier han.

Pettersen vil berømme gjestene, og idrettslaget som har stått for vaktholdet.

– Det som overrasker meg, er at mange som tidligere lot søppel og skrot ligge igjen, samler det nå sammen og har det i containere. Der kan vi også takke Billefjord idrettslag, som har vakthold og vært flinke til å snakke med folk om ønsket om at de rydder opp etter seg, synes Pettersen.

– Vi synes ikke det har vært mye fyll. Men når det kommer tusenvis av mennesker for å møte hverandre, så blir det jo litt. Men det har egentlig vært rolig for politiet, synes han.

Populært

Det var Madcon som trakk flest foran scenen.

–Til tross for regnvær var det tjåke fullt med folk foran scenen til Madcon. Det var det også til Violet Road. Det var artig å se at publikum hadde det så bra, synes han.

–Hvordan har du hatt det i helga?

–Det var en fin gjennomføring, og dyktige folk som sto på. Det hele har fungert så å si knirkefritt og jeg har hatt det veldig bra, slår festivalsjefen fast.

Nye planer

Nå har han allerede begynt å tenke på neste års Midnattsrock.

– Vi vil forbedre oss og gjøre det enda bedre. Har allerede begynt å jobbe med første bookingen. Veldig spredt hva folk ønsker seg. En spørreundersøkelse ga 175 forskjellige svar. Det er utfordringen med å drive festival og booke musikk.

– Hva er så din egen drømmeartist på Brennelvneset?

– Jeg liker stort sett det meste. Men jeg hadde veldig sansen for Boomtown Rats og Dream Police som var store på begynnelsen av 90-tallet, ler han.

Midnattsrocken ble første gang arrangert i 1984, med artister som Åge Aleksandersen, Terje Tysland og Mari Boine.