Oppdatert:

Mann pågrepet i Oslo etter grov voldsepisode

Tatt torsdag formiddag.

ÅSTEDSUNDERSØKELSER: Tre Kripos-teknikere satte torsdag formiddag i gang jobben ved lokalet i Skaialuft.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Torsdag formiddag fant det sted en pågripelse i Oslo. En navngitt person hadde blitt tatt av Oslo-politiet, etter anmodning fra politi-kolleger i Alta.

Den pågrepne mannen er mistenkt for å ha hatt en sentral rolle i voldsepisoden som fant sted natt til tirsdag, der en mann i 30-årene ble slått helseløs. Offeret ble fløyet rett til UNN med store hodeskader og indre blødninger blant annet i hodet. Her ble han lagt i koma og operert over flere timer tirsdag formiddag. Han holdes fredag forstatt i koma. Fredag formiddag var tilstanden hans uendret, alvorlig men stabil, ifølge pressevakt Per-Christian Johansen hos UNN.

Tause om avhør

På kvelden tordag ble mannen, som er i 20-årene, fraktet til Alta. Det har vært gjennomført avhør av han ved lensmannskontoret fredag formiddag.

– Vi kan bekrefte at en mann er pågrepet, og som følge av at han er pågrepet også siktet i saken. Mannen er avhørt en gang, og det vil bli satt opp flere avhør i tiden som kommer. Vi vil på nåværende tidspunkt ikke si noe om hva mannen har sagt i avhør, sier fungerende etterforskningsleder Kennth Nilsen til Altaposten.

– Hvorfor er mannen mistenkt?

– Det kan vi ikke si noe om, annet enn at taktiske opplysninger setter han i forbindelse med hendelsen. Han vil bli fremstilt for fire ukers varetektsfengsling i Alta tingrett i dag, sier Nilsen.

Alta-politiet jobber både taktisk og teknisk fremover, sammen med tre teknikere fra Kripos.

– Vi regner med at undersøkelsene på åstedet vil være ferdige i løpet av dagen i dag, mens den taktiske delen av etterforskningen fortsatt vil pågå en god stund til.

Politiet jobber blant annet med å sikre flere elektroniske spor.

– Arbeid med å kartlegge mobiltelefon-aktivitet, aktivitet på sosiale medier og lignende er tidkrevende. Men vi har startet flere prosesser her, så arbeidet er i gang, sier Nilsen.

Bekjente

Alta-politiet slår fast at de to mennene, offeret og mannen som er mistenkt i saken, er bekjente av hverandre.

– Men i visse typer kriminelle miljø endres statuser og bekjentskaper fort. Vi kan ikke si så mye om hvilken kontakt det har vært mellom de to. Oppi det hele er vi også litt avhengig av å snakke med fornærmede også.

– Kan dere si noe om et eventuelt motiv?

– Vi vet ikke. Penger kan være et motiv, men vi vil måtte komme tilbake til dette. Vi snakker om en aktør som tilhører et kriminelt miljø, men vi låser oss uansett ikke fast i noen teorier her.

– Er det mistanke om at det ligger organisert kriminalitet bak?

– På nåværende tidspunkt er det ingen mistanke om noen organisasjon har noen rolle i dette, sier Nilsen.

– Hva gjorde den mistenkte i Oslo?

– Vi har inntrykk av at dette er en planlagt tur, en tur som ble planlagt før hendelsen fant sted. Det er ikke noe som tyder på at dette er et forsøk på å «rømme» eller lignende. Men mannen var i Alta da dette skjedde.

Ber om tips

Tipset om voldsepisoden kom inn til AMK rundt klokka 02.30 natt til tirsdag, om at det lå en skadet person i lokalet til den vesle bedriften som holder til i Skansen. Politiet hadde etter hva Altaposten har fått opplyst problemer med å identifisere mannen. Kilder har tidligere opplyst til Altaposten at tipset ble ringt inn fra offerets telefon.

– Dette kan vi avkrefte, sier Nilsen.

Han ønsker å henstille folk som måtte sitte på ytterligere informasjon i sakens anledning om å ta kontakt:

– Vi er veldig interessert i flere tips i sakens anledning, nærmest uansett hvor viktig eller uviktig informasjon man mener å sitte på.

Altaposten oppdaterer saken.