– Samtykker til varetektsfengsling

...men den voldsmistenkte Alta-mannen forklarer seg ikke før advokaten er tilbake fra ferie.

VIL LA SEG VARETEKTSFENGSLE: Den voldsmistenkte Alta-mannen samtykker til varetektsfengsling, bekrefter advokat Kjetil Nilsen.  

nyheter

Advokaten til mannen som er mistenkt for å ha hatt en viktig rolle rundt den grove voldsepisoden i Skaialuft natt til tirsdag, Kjetil Nilsen, sier til Altaposten at han for øyeblikket er på ferie. Dette får implikasjoner for hans klient.

– Han tar siktelsen på alvor, og har samtykket til varetektsfengsling. Dette fordi han ønsker at politiet skal kunne gjennomføre en grundig etterforskning i saken. Men på grunn av omstendighetene, der jeg er på ferie og ikke har fått sett saksdokumentene, så vil vi inntil videre vente med å avgi forklaring overfor politiet. Dette har jeg også informert politiet om. Saken er så alvorlig at jeg er nødt til å få sette meg inn i denne før jeg i det hele tatt kan gi forsvarlige råd til min klient, sier advokat Nilsen til Altaposten.

– Men jeg må presisere at hans samtykke til varetektsfengsling ikke betyr at han erkjenner straffskyld i forhold til siktelsen.


Oppdatert:

Mann pågrepet i Oslo etter grov voldsepisode

Tatt torsdag formiddag.

Nilsen kan på nåværende tidspunkt kommentere saken ytterligere overfor Altaposten.

– Jeg kan ikke si noe, da jeg ikke har fått særlig med informasjon om hva som har hendt, hvem som er involvert, eller lignende.

– Har du snakket med din klient?

– Ja.

– Vil du si hva han forklarer til deg?

– Nei. Det er underlagt taushetsplikt, sier Nilsen til Altaposten.