Lagt i kunstig koma etter voldsepisode

Voldsutsatt Alta-mann ble operert i flere timer tirsdag.

ETTERFORSKES: Mannen i 30-årene ble utsatt for grov vold i et oppholdsrom inne i dette lokalet.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Mannen i 30-årene som natt til tirsdag ble utsatt for en meget grov voldsepisode i et lokale i Skaialuft i Alta ble fraktet rett til Universitetssykehuset i Tromsø (UNN). Her ble det konstatert at han hadde indre blødninger, blant annet i hodet.

Mannen ble operert i flere timer tirsdag morgen. Han ble lagt i kunstig koma i forbindelse med operasjonen, og holdes etter hva Altaposten forstår fortsatt i kunstig koma.

En kilde som kjenner voldsofferet godt sier til Altaposten at legene har sagt mannen var heldig, og at han kunne omkommet om han ikke hadde kommet inn til UNN i tide.

Saumfarte åstedet

Det var natt til tirsdag, rundt klokka 02.30, at en ukjent mann ringte inn med et tips om at det hadde funnet sted en episode ved lokalet i Skaialuft. Innholdet i denne samtalen er ukjent for Altaposten (se lengre ned i saken, red. anm). Da politi og ambulansepersonell kom til stedet fant de en mann i 30-årene ille tilredt. Han hadde vært utsatt for grov vold.

Ifølge en nabo iFinnmark har vært i kontakt med ble det hørt roping fra stedet i omkring en time, og at han trodde ropingen kom som følge av at noen hadde fest i området.

Altaposten er blitt gjort kjent med at voldsepisoden skal ha funnet sted i et oppholdsrom inne i det aktuelle lokalet. I flere timer tirsdag formiddag saumfarte åstedsgranskere fra Alta lensmannskontor lokalene tilhørende bedriften, hvor mannen også har sitt daglige virke.

Ukjent antall gjerningsmenn

Ved Alta-politiet vil ikke lensmann Svein Tore Nilsen si mye om politiets progresjon i etterforskningen:

– Etterforskningen pågår for fullt. Vi jobber med å få oversikt over informasjon som kan lede oss til en eller flere gjerningspersoner, sier han til Altaposten.

– Vet man om det er en eller flere som står bak dette?

– Vi har ikke noen formening om det på nåværende tidspunkt.

Ringte fra offerets telefon?

Lensmannen sa tirsdag at de ønsker å komme i kontakt med mannen som ringte inn tipset om hendelsen i Skaialuft. Mannens identitet er fortsatt ikke kjent for politiet:

– Vet dere om det var gjerningspersonen, naboer eller andre som ringte inn?

– Det vet vi ikke. Dette er noe av det vi anser som viktig å få avklart nå.

Altaposten har mottatt informasjon som tyder på at det ble ringt inn med offerets telefon, og at dette er en av årsakene til at politiet ikke kjenner identiteten til mannen som ringte inn tipset:

– Det vet jeg ikke noe om, lyder det knapt fra lensmannen.

– Har dere oversikt over hva som ble sagt i denne samtalen?

– Ja. Vi ble fortalt at det hadde vært en hendelse her, jeg kan ikke gå i detaljer rundt dette av etterforskningsmessige hensyn. Men vi vet hva som er sagt.

– Har dere sikret lydlogg fra denne samtalen?

– Ja, svarer Nilsen.

Pressevakt Per-Christian Johansen hos UNN sier til Altaposten at mannens tilstand onsdag morgen fortsatt karakteriseres som alvorlig, men stabil.