Dette diskuterer noen ungdommer på Facebook, der de skryter av hvor fort de har kjørt mellom de to stedene. Det var den samiskspråklige avisa Ávvir som først omtalte kjøringen, som er både livsfarlig og ulovlig.

På sosiale medier skryter enkelte av sjåførene av at de tilbakelegger strekningen Maze-Kautokeino på under 20 minutter. Strekningen er rundt seks mil, så det betyr at de holder en snitthastighet på 180 kilometer i timen.

«Lynets hastighet»

– Dette er bekymringsfullt, for dette er en lek med livet som fort kan gå galt, sier lensmannen i Kautokeino, Klemet Klemetsen.

Han er ikke kjent med hvem de aktuelle førerne er, men har nylig fått inn rapport om en hvit bil.

– En melder har rapportert en hvit bil mellom Maze og Kautokeino som etter beskrivelsen skal ha kjørt med en hastighet hinsides fornuft. Melderen brukte uttrykket «lynets hastighet», så det er liten tvil om at det har gått unna, sier lensmannen.

Under 20 minutter?

– Hvis de som holder på med dette oppfatter det som en lek, så må jeg bare beklage, dette er ille og det kan ende galt og dette er en risiko ingen burde ta som ferdes langs riksveien, sier Klemetsen.

På Facebook stiller noen spørsmål ved om kjøringen er filmet, mens andre påpeker at kjøringen er livsfarlig. Andre igjen skryter av at de har kjørt raskere enn på 20 minutter, mens en skriver slik:

«Åh, at du tør. Syns 30 min var fort, men du tok kaka.»