– Vi så at det hadde hendt noe dramatisk

Åstedet i Skaialuft bar tydelig preg av dramatisk episode.

SPORJAKT: Politiets åstedsteknikere lette etter bevis flere steder i lokalet. Her hentes en strips med det som trolig er DNA-bevis opp fra gulvet under bilen som sto parkert i lokalet. Altaposten har fått indikasjoner på at den groveste volden fant sted inne i et oppholdsrom i lokalet.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Voldsepisoden som fant sted natt til tirsdag i et lokale i Skaialuft endte med at en mann i 30-årene ble påført alvorlige hodeskader og ble fraktet til UNN.

Altaposten var utenfor åstedet tirsdag formiddag, og observerte at åstedsteknikere befant seg i en del av lokalet hvor en bil står parkert. I denne delen av lokalet var det etter hva vi kunne se ikke satt opp merkelapper for spor, men den ene åstedsteknikeren hentet opp en strips med det som kan ha vært DNA-spor fra gulvet under en bil som sto parkert her.

Mens vi var på stedet gikk en av teknikerne innover i lokalet og ble borte lenge. Vi har fått tips om at den groveste volden fant sted inne i et oppholdsrom i lokalet. Her skal det etter hva vi får forklart ha vært «masse blod».

Lensmann Svein Tore Nilsen vil overfor oss ikke si noe om hvorvidt man mistenker at voldsepisoden har foregått over tid, og gjennom flere rom i lokalet.

– Jeg vil være tilbakeholden med informasjon rundt åstedet. Vi vet at voldsepisoden har foregått innenfor byggets fire vegger, mer enn det kan jeg ikke si noe om. Vi så at det hadde hendt noe dramatisk her, det var det ikke tvil om, sier Nilsen til Altaposten.

– Bar åstedet preg av at det hadde skjedd et basketak mellom to eller flere personer?

– Det vet jeg ikke. Jeg har fått beskrevet hvordan det så ut her, men har ikke sett åstedet med egne øyne.

Vil ikke si for mye

– Kan dere si noe om hvilken type vold som har vært utøvd, eventuelt om det har vært brukt våpen eller gjenstander?

– Jeg vil helst vente med å si noe om dette til vi har mer oversikt over saken. Jeg ønsker ikke å gi en potensiell gjerningsmann for mye informasjon på nåværende tidspunkt. Det jeg kan si er at det jobbes intenstivt med saken, og den vil ha høy prioritet fortsatt, ikke minst ut fra alvorlighetsgraden.

Politiet har fortsatt ikke fått kontakt med mannen som ringte inn tipset om episoden, natt til tirsdag.

– Han har vi ikke fått kontakt med. Vi ønsker selvfølgelig å komme i kontakt med ham, sier Nilsen.

– Vet dere noe om hvorfor offeret befant seg i lokalet?

– Det gjenstår å se. Vi må nesten få snakket med han selv.

– Finnes det øvrige vitner?

– Vi er interessert i å komme i kontakt med alle som kan bidra til å belyse saken på en måte som kan bidra til at vi retter vår oppmerksomhet i riktig retning. Ta kontakt med politiet om du vet noe om denne saken, oppfordrer lensmannen.