Tror kjedet er gjemt i et skogholt i Eiby

– Det hadde vært fristende å be alle i Alta med metalldetektor om å stille opp...

STJÅLET: Ordførerkjedet som for tiden bæres av Monica Nielsen (Ap) var blant det som ble stjålet i søndagens frekke innbrudd ved rådhuset. Kjedet er fortsatt sporløst forsvunnet. Rådmann Bjørn-Atle Hansen hadde mandag besøk av politiets Arnfinn Holst-Olsen, som sikret spor etter innbruddet.  Foto: Arkiv / Tom Skoglund

nyheter

36-åringen som ble pågrepet torsdag kveld i en campinghytte er mistenkt for å ha hatt en helt sentral rolle i innbruddet på Rådhuset, der masse utstyr av forskjellig slag, nøkler til drøssevis av institusjoner og kjøretøy tilhørende kommunen, samt ordførerens tradisjonsrike kjede, ble tatt. Mesteparten er nå kommet til rette, får Altaposten bekreftet.

Men det som etter hvert svært så mye omtalte ordførerkjedet var ikke å finne.

Fire runder

– Vi har fire ganger vært ute på en lokalitet i Eiby-området, i et skogsterreng her, på jakt etter kjedet. I dette området fant vi mye forskjellig tyvgods, ladere, datautstyr, telefoner og slikt. Vi har lett manuelt, vi har søkt med hunder og vi har hatt folk ute med metalldetektorer, uten å gjøre funn. Vi vil fortsette å lete her, da vi har god grunn til å tro at kjedet er i dette området, sier Andersen til Altaposten, og legger til at de har håp om å finne kjedet her:

– I og med at vi har vært her fire ganger og nå planlegger en runde til, så forteller det at vi er sterke i trua på at kjedet er her, sier han.

Ber muligens om hjelp

Andersen forteller at politiet har begrenset med ressurser til å ta seg av letingen. Å kjøre manngard med fem-seks betjenter er en utopi. Politioverbetjenten forteller at de har fått god hjelp fra Norske Redningshunder, samt fra kommunalt ansatte med metalldetektorer. Men det kan fort være politiet går ut med en noget uvanlig henvendelse til folk:

– Det hadde vært fristende å gå ut og be alle i Alta med metalldetektorer stille opp for å lete. Vi går ikke ut med en slik henvendelse ennå, men det kan være det kommer, sier Andersen.

Mens de tre andre mistenkte er sluppet løs (en av dem mot meldeplikt) blir mannen politiet pågrep torsdag fremstilt for fire uker varetekt.