Biltyv kom seg unna da politiet krasjet

Vitne mener politiet kjørte hensynsløst.

HAVNET MIDT I BILJAKT: Sjåføren av Mercedesen som smalt inn i en politibil på Kronstad søndag kveld er her i samtale med de to betjentene som satt i patruljebilen.  Foto: Vidar Kristensen

nyheter

Litt over halv elleve søndag kveld smalt det på Kronstadsletta. Politiet hadde da jaktet hele kvelden på en kommunal Toyota Verso som var stjålet fra rådhuset i 18-tiden. På Kronstad fikk politiet øye på bilen og satte i gang jakten. Jakten gikk ut Storengveien og inn på E6. Men idet politibilen dundrer inn på E6, kommer en Mercedes kjørende fra venstre. Bilen har ikke en sjanse til å stoppe for politibilen. Sjåføren gjør en unnamanøver, men treffer likevel politibilen med sin bils høyre side foran.

Politiet avbryter da jakten på biltyven.

- De kom i en voldsom fart ut fra Storengveien. Han som kjørte langs E6 hadde ingen mulighet for å oppdage politibilen før det var for sent. De kan jo ikke kjøre sånn, mener Karl Gustav Olsen, som så krasjen fra huset sitt på den andre siden av veien.

Han var kraftig opptrekt da Altaposten snakket med han, fordi han trodde politiets råkjøring skyldtes at de jaktet på en moped. Det kunne imidlertid en av betjentene i politibilen avkrefte da hun kom og snakket med Olsen. Ifølge betjenten var årsaken til den aggressive kjøringen at de hadde los på biltyven, og ikke en mopedist.