Fredag veltet en fullastet nederlandsk fisketrailer sør for Kautokeino. Uenighet om oppgjør for bilberging gjør at traileren, som inneholder 28 tonn fisk, ikke er berget.

Ole Morten Klemetsen hos Automek i Kautokeino som driver bilberging med blant annet såkalt tungberger, sier de sto klar til å ta løs på jobben allerede fredag. Men uten en dekningsgaranti for bergingsjobben blir ikke bilen trukket opp:

– Vi må ha en dekningsgaranti før vi gjør dette. Det er visstnok forsikringsselskapene som ikke er enige seg imellom, for det vi har fått opplyst er at bilen er forsikret i et selskap, hengeren i et annet, mens lasten er forsikret i et tredje forsikringsselskap. Men om vi bare får en garanti skal vi alltids berge traileren, sier Klemetsen til avisa.

– Tips til oss går ut på at det begynner å lukte fisk på vidda?

– Hehe, ja det kan det nok snart begynne å gjøre nå, for bilen har ligget siden fredag. Og det er klart – før eller seinere råtner jo lasten, sier bilbergeren.

Ved Kautokeino kommune er man usikker på hva som skal skje videre, om ikke traileren blir fjernet:

– Vi skal sjekke ut dette. Forurenser er ansvarlig for dette, men jeg skal kontakte fylkesmannen og sjekke saken, sier enhetsleder Sindre Murud på teknisk enhet i Kautokeino kommune, som er såkalt lokal forurensingsmyndighet.