– Altapolitikerne svikter Norges beste lakseelv

Finnmark Natur og ungdom er klar til kamp for Altaelva.

LA ELVA LEVE! Kine Hauge, Einar Helland Berger, Kamilla Elene Samuelsen og Gaute Eiterjord fra Natur og ungdom med sitt spesiallagde banner.  Foto: Natur og ungdom

nyheter

Formannskapet i Alta kommune gikk nylig inn for å flytte grensa for nasjonal laksefjorden for å gi plass til et nytt lakseslakteri på Langnes. Syk laks kan oppbevares i merdene på slakteriet. Det er heller ingen grense for lakselus på slaktefisk. Finnmark Natur og Ungdom frykter nå for villaksen i Altaelva.

– Altapolitikerne svikter Norges beste lakseelv. Politikerne vil lempe på vernet for å ha mer oppdrett. Det vil true villaksen, som allerede er under stort press. Det er uakseptabelt. Vi er klare til kamp for Altaelva! sier Kamilla Elene Samuelsen, leder i Finnmark Natur og Ungdom.

Organisasjonen vil nå jobbe for å hindre at grensa for den nasjonale laksefjorden blir flyttet ved å møte politikere, være i media og spre informasjon, bl.a. ved å henge opp banner og være aktive på sosiale medier.