dag stiller Loppa-ordfører Steinar Halvorsen og flere andre kollegaer i Stortinget for å møte finnmarksbenken. Der skal de blant annet diskutere bredbåndutbygging og næringsutvikling i regionen.

Aktiv utad

Halvorsen svarer på usynlighet-kritikken med at han har gjort mer nytte for Loppa-samfunnet ved å jobbe ut over kommunegrensene enn å sitte på kontoret og passe på at rådmannen og den administrative staben gjør jobben sin. Siden han overtok ordførerklubba har Halvorsen blant annet fått innpass i Kommunenes Sentralforbund (KS), og dermed skaffet seg innflytelse der beslutninger tas.

– Det har også vært stort trøkk og mye reising i forhold til jobbing med kommunereform og båtruter, kommenterer Halvorsen på at han har vært lite synlig i kommunesenteret Øksfjord siden valget i fjor høst.

Loppaordføreren sier han har stor tiltro til at staben på rådhuset gjør en god jobb uten detaljstyring.

Respektløst

– Jeg synes det er respektløst å forsøke å kuppe ordførerens informasjonsmøte med politisk debatt, parerer Steinar Halvorsen kritikken om at informasjonsmøtene om kommunereformen ble ensidige.

Han understreker at ordføreren som kommunesjef inviterte til informasjonsmøtene for å informere om dokumentet (intensjonsavtalen) som ordføreren hadde undertegnet på Loppas vegne.

– Jeg har ingenting imot politisk debatt under gitte forutsetninger. Men det er ikke ordførerens oppgave å innkalle til debatt. Alle parti står fritt til å arrangere politiske møter, og har hatt god tid til det, sier Halvorsen.

At han ikke spesielt tok frem statusbildet for Loppa, forklarer han med at statusen for kommunen blir den samme som i dag dersom folket velger at Loppa skal fortsette som nå.

– Det er fremlagt både pluss- og minussider ved å stå alene, og det kan alle lese i PwC-rapporten som finnes på kommunens hjemmeside, forklarer han kritikerne og legger til at dersom noe er usikkert i forhold til regjeringens ekspertutvalg, er Regjeringen rette instans til å svare på dette.

– Folk må gjerne komme med saklig begrunnet kritikk, og jeg tar alt til etterretning, avslutter Loppa-ordføreren før kofferten enda en gang skal pakkes for å «selge» Loppa.