Pixi tok plass på pulken

På snøen dro Pixi mest. På asfalten tar matfar og turkamerat Fredrik mer av lasset.

PÅ SLEDEN Hunden Pixi syntes ikke det gjorde noe at matfar Fredrik dro lasset over Altaelva.   Foto: Magne Ek

nyheter

Stockholmsbeboeren Fredrik Sjödin fikk en ide for vel et år siden. Han ville se mer av vakre Norge. 16. januar satte svensken og hunden Pixi kurs nordover fra Lindesnes og søndag var han i Alta.

– Vi har vært mye på tur i de svenske fjellene, men det har maksimalt vært ukesturer. Jeg fikk lyst å dra på en lengre tur og fant ut at Norge på langs måtte være fantastisk. Og det har det vært hele veien, sa svensken i det han passerte Altaelva søndag.

– Her var det virkelig vakkert. Kanskje jeg må flytte nordover til Alta, la han til.

Satt på pulken

Hunden Pixi tok mye av ansvaret så lenge de kunne gå på snø. Det gikk helt fint fram til de ankom Kautokeino.

– Asfalten fra Kautokeino og hit likte hun ikke like godt som snøen. Så hun er litt sliten i beina og har derfor fått sitte på pulken.

SMAKTE GODT Vannet i Altaelva smakte friskt for både Fredrik og Pixi.   Foto: Magne Ek

I Suolovuopmi fredag møtte han på altaværingen Per Kåre.

– Jeg fikk blant annet hjelp med sokker til hundepotene, også trengte jeg nye sko. I natt har jeg fått tilbud om å overnatte hos dem og det har jeg takket ja til, sa han.

Natt til søndag tok de ved Eibyelva.

– Vi fant en vakker plass rett endenfor Kløfta. Det var så fint der at vi måtte bare sette opp teltet og ta natta der, sa svensken.

Når han vil ankomme Nordkapp er han ikke helt sikker på.

– Jeg har seks måneder fri fra jobben og dermed god tid. Vi gikk lengre per dag mens det enda var skiføre, nå tar vi det mye roligere. Så jeg regner med vi er framme på Nordkapp om kanskje ti dager, avsluttet han før han la i vei de siste kilometerne til Kaiskuru der han var lovt både dusj og overnattingsplass.