- Hva slags holdninger er det folk har?

- Jeg ble så provosert, jeg har ikke ord.

PROVOSERT: Anne Kjelsberg lurer på hva slags holdninger de(n) som har kastet fra seg alt dette har.  Foto: Privat / fotomontasje Altaposten

nyheter

At folk kaster fra seg søppel i naturen, er ikke noe nytt. Det har vi sett flere eksempler på etter at snøen forsvant. Men at folk kan holde på slik, har ikke Anne Kjelsberg fra Eiby noen forståelse for. Denne uken tok hun bildene du kan se over, like ved Stengelsmoen.

-  De bruker altså så mye energi for å finne en plass for å dumpe søppelet sitt langs en gjørmete skogsvei, i stedet for å kjøre til Stengelsmoen 400 meter lengre opp. Hva slags holdninger er det folk egentlig har? Spør Kjelsberg.

- Jeg gjerne likt å komme i kontakt med han som har dumpet alt det her i skogen. Hva er det han tenker på egentlig? Jeg ble så provosert når jeg så det, at jeg hadde ikke ord.

Har et godt tilbud

Kjelsberg påpeker at Vefas har, og har hatt både langåpent og gratis levering for de som skal kaste ting og tang. Hun mener derfor at det ikke burde stå på kronene.

- De er flinke til å orientere, så selv om man skulle jobbe seint, kan man klare å komme seg dit for å levere til hvis man legger godviljen til. Det er ikke dyrt å levere søpla si. For hvor ofte leverer man så mye søppel? Kanskje en eller to ganger i året.  Er det da dumhet, latskap, eller gjerrighet? Jeg skjønner ikke tankegangen til folk som holder på slik.

Må en holdningsendring til

- Håper at folk begynner å tenke på hva de gjør, Vi kan ikke forsøple områdene sik - det ser ikke ut! Vi har alle et ansvar, særlig nå som det er rydda til 17. mai, avslutter hun.