12. mai skal nemlig dagen markeres blant fagfolk som er mer nevenyttig enn de fleste. Alta bedriftsmassasje i Bossekop er blant bedriftene som markerer dagen.

Roen senker seg

Det lukter litt tannlege, men selv om bygget på utsiden kan minne om et tannlegekontor, er det langt unna sannheten. Nei, her er det ikke snakk om boring, sprøyter, rotfylling og klump i magen. Når man kommer inn er veggene lyse og fine – og på venterommet står en behagelig sofa med pute. En ro senker seg, mens forventningene om en halvtimes velvære stiger i takt med lukten fra nytraktet kaffe.

Massasjeterapeut og gründer

Bak skranken møter vi en en smilende dame, blid som en solstråle. Dette er Karoline Henriksen. Hun er utdannet massasjeterapeut, gründer og medeier i firmaet. Hun hilser varmt velkommen og viser oss rundt i lokalene. De har to behandlingsrom. Det første er lyst og stort med plakater av kroppen, hvor alle musklene syns, hengende rundt i rommet. En stor hvit hylle med masse forskjellige rom, med åpninger på begge sider, skiller rommet. På den ene siden står det et skrivebord der det blir det gjort papirarbeid, faktureringer og alt dette kjedelige som følger med det å drive et firma. På andre siden, derimot, mitt på gulvet, står en slags stol.  En slik innretting man kan sitte i, feil vei. Altså  lent nedover med ansiktet hvilende i en smultring, eller pute med hull i om du vil. Da kan man kikke ned i teppet på gulvet, med støtte for knær og mage.

SYNLIGGJØR BRANSJEN: Karoline og Paul-Harald tar turen fra Bossekop til Amfi for å markere massasjens dag. Foto: Stian Sætermo

– Vi kan vise deg hvordan den fungerer, sier Paul-Harald Roland. Karolines partner og andre halvdel av firmaet.

Han setter seg og legger ansiktet på hodestøtten. Her er det godt å sitte, sier han. Karoline har allerede stilt seg bak og startet å massere.

– Jøss Paul, jeg syns du er litt stiv i ryggen, sier hun og ler.

– Ja, jeg kunne trengt litt massasje, humrer han.

Demonstrasjonen er ferdig før Altapostens utsendte når å trygle om hjelp for stiv nakke.

I stedet får vi en titt innom velværerommet.

– Her kan du få behandlinger med massasje, varme steiner osv. Her er skal det være godt å være, sier Henriksen.

Nytt firma

På gulvet står en benk, ikke ulik stolen i det andre rommet, bortsett fra at her ligger man på magen med ansiktet ned i et slikt lite hull i puta. På hyllene ligger det pent sammenrullede håndklær i forskjellige størrelser og stearinlyslykter og massasjeoljer står klar. Karoline forklarer.

– Vi er et veldig nytt firma. Jeg startet først opp for meg selv, men etter en del gode tilbakemeldinger på Facebook fikk jeg flere kunder en jeg kunne hanskes med alene. Derfor var det mitt i blinken at jeg fikk med meg Paul-Harald. Han er massør og har fått rollen som daglig leder, forteller hun.

Lettere å forebygge

Vi følger etter Karoline og Paul-Harald nedover gangen og til et bord på bakrommet. På bordet står det et fat med frisk frukt. Appelsin, kiwi, druer, men også sukkerkake. Litt for enhver smak. Karoline tar en bit av kaka, mens ansiktet får en litt mer alvorlige mine.

– Vi jobber hardt for å nå ut til folk og bedrifter med et profesjonelt tilbud.  Vi har valgt å legge hovedtyngden vår på klassiske terapeutiske behandlinger med fokus på bedrifthelse fortsetter Karoline.

Paul sitter på andre siden av bordet og nikker.

– Det er lettere å forebygge enn å behandle! Det vet jo alle, forteller han. Det er jo dette som er så viktig for bedrifter. Å kunne unngå belastningsskader, spenningshodepine og stress ved å benytte seg av sjansen til å løse opp ømme og stive muskler.

Bransjen har ikke alltid hatt det lett omdømmemessig.

Politiet har blant annet i Oslo hatt flere razziaer mot massasjesalonger, hvor det har foregått og blitt avdekket prostitusjon.

– Vi i bransjen har fått et ufortjent dårlig rykte. Veldig mange forbinder massasje med en plass der du får tilbud om mer en bare å løse opp stive muskler. Det er så urettferdig mot alle andre profesjonelle aktør som oss. Men det er i Oslo og sørpå at dette er verst. Ennå har jeg ikke møtt en kunde som har hverken spurt eller hintet etter noe mer under en behandling. Heldigvis, sier Karoline.

Synliggjør bransjen

Massasjens dag gir mulighet til å nå ut med informasjon, også for bedriftene i Alta.

– Det er et felles nordisk initiativ for å fremme massasje både som velvære og terapi, forteller Paul-Harald. De driver med begge deler, men mest med terapeutisk behandling.

– Torsdag tenker vi å ha en liten stand med «smaksprøver» på massasje i sentrum, nærmere bestemt på Sentrum Syd fra formiddagen. Da tenker vi å dele ut massasjer i hytt og vær, samtidig som vi gir råd og veiledning til de som spør om det, forteller Paul-Harald.

–  Det er viktig å sette fokus på forebyggende helse og det er helt sentralt for oss å vise at det er flere måter å gjøre dette på, blant annet massasje. Vi slår et slag for god helse og mer velvære, avslutter Karoline.