Det er i hvert fall anbefalingen fra rådmann Bjørn-Atle Hansen til formannskapsmøtet onsdag.

Ingen støtte

Kommunestyret vedtok i november 2015 at det skal brukes opptil en halv million kroner på en slik utredning, til tross for at både statsråd og helseforetak mente det var helt unødvendig. Direktør Finn Henry Hansen i Helse Nord mente en utredning var jevngodt med å fyre opp tusenlapper på torget.

To tilbydere

Alta-politikerne ville det annerledes. Formannskapet vedtok konkurransegrunnlaget i februar. Alta kommune mottok anbud fra to potensielle leverandører. Begge oppfylte de obligatoriske krav for å delta i konkurransen. Leverandørene var Oslo Economics AS og Rambøll Norge AS. Begge tilbudene er innenfor budsjettrammen på 490.000 uten moms, heter det i saksutredningen.

God forståelse

I tildelingskriteriene framgår det at pris skal vektes 20%, mens kompetanse og oppgaveforståelse skal vektes 80%. Rambøll Norge AS hadde lavest pris av tilbyderne med 482.000 kroner, mens Oslo Economics AS ga tilbud på 488.800 kr. Det ble ikke avgjørende for innstillingen.

- Oslo Economics AS tilkjennegir i sitt tilbud en svært god oppdragsforståelse. De drar fram relevante problemstillinger, og beskriver hvordan disse tenkes belyst. Personellet som tilbys fra Oslo Economics AS har kompetanse og CV som er svært relevant for oppdraget, herunder samfunnsøkonom, samfunnsviter og lege med doktorgrad innen helse og samfunn, heter det i begrunnelsen.