Takker for seg etter 12 år på Stortinget

Peker på Bengt Rune som mulig etterfølger: – Han har gjort en utmerket jobb.

Jan Henrik Fredriksen.  Foto: Rolf Edmund Lund

nyheter

Finnmarks stortingsrepresentant for Frp, Jan-Henrik Fredriksen, tar ikke gjenvalg ved 2017-valget, fremgår det av en pressemelding.

– Jeg har hatt mange flotte år på Stortinget og om man skal si ja til en ny periode så må man føle selv at man har overskudd og lyst til å ta en ny periode. Jeg har vært frontfiguren for Finnmark FrP i nesten 17 år, slik jeg analyserer det så er det på høy tid at yngre krefter fra Finnmark FrP slipper til på Stortinget, sier Fredriksen.

Vemodig

I 2005 ble Fredriksen valgt inn for første gang.

– Jeg er utrolig stolt over den tilliten jeg har fått, både fra FrP og befolkningen i Finnmark. Det er noe jeg vil være evig takknemlig for. Det vil bli vemodig å slutte, Stortinget er et fantastisk arbeidssted og FrP er spennende parti å jobbe for.

Fredriksen holder mulighetene åpne for hva han skal foreta seg etter at han forlater Stortinget til neste år.

– Jeg har tenkte mye i forhold til det, og lar ting fortsatt stå litt åpent. Jeg har alltid hatt mer enn nok å gjøre i livet og det vil jeg også ha når jeg slutter på Stortinget. Så vil tiden svare for hva man prioriterer. I 2017 blir jeg 61 år og jeg vil nok bruke noe mer av livet mitt på mine interesser; jakt og fiske. Det er interesser jeg ikke har hatt anledning til å dyrke i særlig grad de siste årene.

Peker på Bengt Rune

Fredriksen sier at det blir opp til nominasjonskomiteen å fremme de personer som de ønsker skal fylle skoene hans. Likevel legger han fram et klart signal om hvem han mener kan passe:

– Men jeg vil like fullt legge til at jeg synes Bengt Rune Strifelt, gruppeleder for fylket, har gjort en utmerket jobb for partiet.

Fredriksen har vært medlem av Helse- og omsorgskomiteen, Transport- og kommunikasjonskomiteen og sitter nå i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Han er utdannet sveiser og før han ble valgt inn på Stortinget jobbet han 20 år som sveiser og rørlegger i Nordsjøen og på oljeanlegg på land.