Roys påskevideo fra Finnmark er allerede sett 100.000 ganger

– Viser hvorfor jeg må hjem hver påske.
nyheter

Hvert år tar Roy Samuelsen, opprinnelig fra Indre Billefjord nå bosatt på Andenes i Nordland, turen hjem til Finnmark for å feire påske.

– Jeg har gitt klar beskjed til arbeidsgiveren om at jeg blir grinete resten av året dersom jeg ikke får dra hjem på påskeferie. Står det mellom påske- og sommerferie, ja da velger jeg påska, sier Samuelsen.

Enorm respons

Denne påska fant Samulelsen ut at han skulle forevige familiens påsketurer, som – som vanlig – gikk opp i fjellet i området sør-sørvest for Indre Billefjord:

– Ideen om å lage en slik film har ligget ei stund i bakhodet, ikke minst etter at jeg begynte å få interesse for dronefilming. Til slutt bød sjansen seg, og jeg fikk filmet litt med drone i kombinasjon md mobil og gopro.

Resultatet var filmen du ser i videospilleren over. En film som har gått som ei kule i sosiale medier, og på noen dager er sett av over 100.000 personer.

Den stemningsfulle filmen, med musikk fra Jon Henrik Fjällgren - Daniels Jojk, har i skrivende stund blitt delt 47 ganger og har fått nær 1.600 likes bare på Samuelsens egen side.

Saken fortsetter under Facebook-posten


Jeg bor og jobber på Andenes i Nordland, men hvert år på denne tiden reiser jeg nordover til Finnmark. Hvorfor lurer...

Posted by Roy Samuelsen on Thursday, March 24, 2016

– Responsen har vært helt utrolig. I tillegg til oppmerksomheten den har fått på min egen profil er den blitt delt på flere facebook-sider, blant annet «Finnmark i bilder» og «Ja til scooterkjøring i Norge», også her har den fått mye oppmerksomhet. Det synes jeg er knallbra! Forrige «rekorden» min er på drøyt 16.000 visninger, så når jeg nå har passert 108.000 visninger må jeg jo si meg veldig fornøyd, sier han.

– Viser de positive sidene ved scooterkjøring

I tillegg til mange delinger har det også kommet flere fine kommentarer, forteller Samuelsen.

– Det er en video som har falt i smak hos svært mange. Og mange har valgt å skrive fine kommentarer til den også. Det setter jeg selvfølgelig pris på! Jeg registrerer at det er mange som misunner oss mulighetene vi har i Finnmark, selv håper jeg jo at flere kan få opp øynene for alt det positive ved scooterkjøring, sier han, før han fortsetter:

– Jeg synes det dessverre er fryktelig lite positiv omtale av scootere og scooterkjøring i media. Skrives det om scootere, så er det vanligvis negativt, kanskje med unntak av i finnmarksmediene. Dette fører til at de som ikke kjenner til scooterkjøring får et forvridd inntrykk av hva scootere er og hva de brukes til. For de færreste av oss bruker den til å herje i fjellskrentene. Vi bruker den til å komme oss ut og opp på fjellet, til vanskelig tilgjengelige steder, sammen med familien. At oldemor kan dra på fjelltur sammen med barnebarn og oldebarn – det gjør scooteren til et helt unikt hjelpemiddel. Sånn sett håper jeg videoen kan være med på å vise hvor positivt det kan være å ha snøscooteren, som et transportmiddel i forbindelse med rekreasjonskjøring.