Asbjørn gir bort 10.000 til matglade finnmarkinger

– Ungdommen skal få komme seg ut og bli inspirert.

Asbjørn Sandøy ønsker å bidra til at unge folk i finnmark blir mer glade i mat ved å dele ut 10.000 gjennom «Kokkejævelens inspirasjonsstipend» (Arkivfoto)  Foto: Frank Rune Isaksen

nyheter

Kokkejævel Asbjørn Sandøy er et kjent fjes for de fleste i Alta og Finnmark. Nå ønsker han å bidra til at enda flere skal få muligheten til å dra ut i den store verden for å oppleve nye smaker og ny inspirasjon.

– Mitt matgledeprosjekt handler ikke kun om å tjene penger. Det handler også om at folk skal få en kulinarisk vekst. Derfor har jeg øremerket 10.000 kroner til «Kokkejævelens inspirasjonsstipend», forteller Sandøy entusiastisk.

Siden mars har kokkejævelen utlyst stipendet. Og det er fortsatt ikke klart hvem som får pengene, da søknadsfristen går ut 1. juni.

– 1. Juli vil jeg velge ut en, eller to, dersom det er flere «verdige» søkere, sier han.

Hva ser du etter i søknaden?

–  I utgangspunktet har jeg ingen krav, fordi inspirasjon lar seg ikke så lett skrive ned, så hvis de har en god kulinarisk begrunnelse så vil det være nok. Det som er viktig er at de kommer tilbake for å spre kunnskapen sin i fylket. Men det kan også være at man vil jobbe eller gå på skole i for eksempel Frankrike, så vil da disse kronene komme godt med.

Hvem er stipendet for?

– Jeg ønsker å gi det til  fortrinnsvis unge kokker og kjøkkenfolk. fra hele Finnmark. Gi en økonomisk drahjelp slik at de kan dra ut i den «store verden» for å suge til seg inspirasjon og matglede. Dette fikk jeg selv mulighet til den gang jeg var under skolegang, og det virket på meg, avslutter han.

Blir ordningen en suksess ser ikke Sandøy bort fra at det blir en årlig «greie».