Denne helgen har Alta håndball gjennomført et helt fantastisk arrangement. De har arrangert sesongens første Bring-runde, og laget opplevelser som alle de 16 år gamle guttene, fra Alta, Elverum og Kjelsås, for alltid kommer til å huske. Vi er flere som har snakket om hvordan Altas arrangement virkelig er noe vi kan lære av, med en arrangør og et publikum som har vært uovertruffent.

Widerøes svar kan du lese under brevet.

Jeg var ikke en del av arrangementet. Til tross for at jeg er lagleder for dette laget, og har vært involvert i det på ulike måter siden gutta begynte på skolen, sitter jeg akkurat nå, i Tromsø, 380 kilometer, og prøver å følge med så godt jeg kan på guttas kamper.

Hadde det vært opp til dere i Widerøe, kunne denne helgen virkelig gått i vasken for 12 gutter fra Kjelsås. Da hadde hovedtreneren sittet her jeg sitter. Han ble nemlig ikke funnet verdig en plass på flyet fra Tromsø til Alta i går. Ifølge Widerøes bakkepersonell hadde han ikke – til tross for at han stod med boardingkortet i hånden – sjekket inn på flyet. Dere hadde overbooket, og da fikk han bli igjen, selv om dere innrømmet at det nok «var noe galt med systemene». Jeg stod på bussen til flyet, sammen med gutta på laget, og oppdaget heldigvis at han stod og diskuterte med dere ved gaten. Jeg stoppet bussen fra å lukke dørene og kjøre, gikk inn, så at han fikk ingen forståelse for at han var trener, og fikk streng beskjed om å gå ut til bussen igjen. Jeg byttet med ham – selvfølgelig. Han er mye viktigere for dette laget enn meg. Jeg fikk for øvrig egentlig ikke lov til å gå ut og fortelle min 16 år gamle sønn at jeg måtte bli igjen.

Jeg lurer på hva i all verden dere tenker på. For alt dere visste, kunne hovedtreneren vært eneste voksenpersonen som reiste med disse tolv 16-åringene. Hva hadde da skjedd da de kom til Alta? Den problemstillingen var helt uinteressant for deres bakkepersonell, dere var bare fornøyde med at hovedtreneren «ikke var sjekket inn», og at det derfor løste deres utfordring rundt overbookingen. Dere hadde tabbet dere ut, og det var ikke deres problem.Nå var det riktignok andre voksenpersoner med, men det visste ikke dere.

Uansett var det greiest for dere bare å la ham stå igjen.

Denne helgen er det hundrevis av gutter som har reist rundt på for å spille håndballkamper over hele landet. Bring og Lerøy-håndballen har vært dypt savnet, gjennom hele koronatiden, og gleden over å være kvalifisert og få være med er vanskelig å beskrive.

Dere ødela nesten alt for 12 gutter fra Kjelsås. Jada, dere ødela så definitivt for meg, men jeg har vært med på dette mange før og klarer meg godt, selv om jeg var litt skuffet over ikke å få være med på denne opplevelsen med yngstemann.

Mitt største problem er at dere ga så fullstendig blaffen. Dere viste at dere ikke var villige til å legge to pinner i kryss for at laget vårt skulle få en fin opplevelse denne helgen. Dere viste dere ikke tilliten verdig å frakte et lag mellom Tromsø og Alta.

Dere var fullstendig likegyldige. Fullstendig.

Så kjære Widerøe, dere var såpass gavmilde at dere ga meg 250 euro for tort og svie (billetten min denne helgen kostet nesten det dobbelte, så jeg følte ikke at det var spesielt generøst), et hotell i Tromsø og fortalte meg at dere ville dekke maten på hotellet (150 kroner, maten på hotellet var bedre og dyrere enn dere tydeligvis forstår).

Likevel, neste gang jeg skal til Alta med et lag, i januar, reiser jeg ikke med dere. Aldri i livet. Vi reiser heller en dag tidligere, betaler ekstra hotell, og unngår dere.

Alle kan gjøre feil, men dere er ikke tilliten verdig.

For dere viser at dere gir fullstendig blaffen.

Er dere i det hele tatt i stand til å frakte idrettslag rundt på flyplassene deres? Eller bør alle gjøre som meg, og finne alternativer – så sant det er mulig.

Bernhard A. Steen

Lagleder

Kjelsås Gutter 05

Widerøes svar:

Direktør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt i Widerøe AS, Silje Brandvoll svarer følgende i en e-post.

Jeg vil få begynne med å beklage at flyet til Alta var overbooket på lørdag. Det skjer fra tid til annen og som regel så klarer vi å løse dette ved hjelp av at frivillige gir fra seg plassen sin.

Det hadde vi også klart på lørdag- trodde vi.

Ved en overbooking vil vi alltid be om det er frivillige som kan tenke seg å reise seinere, mot å få dekket mat, hotell og en kompensasjon på 250 euro. Det som dessverre gikk galt denne gangen var at treneren til laget ikke var sjekket inn på flyet til Alta. Han var registrert som ikke-reist fra Oslo og derfor ble han, naturlig nok, også regnet som at han ikke skulle reise fra Tromsø til Alta. Det betydde at vi hadde registrert at vi var overbooket med 2 passasjerer når vi i realiteten var overbooket med 3 passasjerer. At treneren ikke var sjekket inn eller boardet fra Oslo kan ikke Widerøe lastes for, dette er en feil som har oppstått der.

Da treneren skulle boarde flyet ble dette oppdaget, og da var dessverre majoriteten av passasjerer allerede gått ombord og dermed var mulighet for å flere frivillige gått i fra oss. Det vil si- lagleder valgte å stille sitt sete til disposisjon slik at treneren fikk reise. Igjen kan vi ikke annet enn å beklage at flyet var overbooket, men slik situasjonen var hadde vi ikke annet valg. Lagleder har fått den kompensasjonen som vi er pålagt å gi i slike situasjoner, vi har dekket kost og losji, billetten blir selvsagt refundert og i tillegg får han utbetalt 250 euro som plaster på såret.

Alle som var om bord på flyet hadde gode grunner til å reise til Alta på lørdag. Dessverre var det ikke flere seter tilgjengelig og noen måtte bli igjen i Tromsø. Skulle vi funnet plass både til lagleder og trener, så måtte vi ha lastet en annen passasjer av flyet. Vi løste en vanskelig situasjon etter beste evne på lørdag, og beklager selvsagt at lagleder ikke er tilfreds med dette.