Og mens volden andre steder møtes med avsky, blir den nærmest forherliget i Alta. Har det med nordlyset å gjøre? Jeg skummer overskriftene i landets aviser hver eneste dag, og ingen andre steder ser man maken til lemfeldig, ja nærmest flørtende omgang med det som i tillegg til sukker og piercing er vår tids store svøpe. Lokalavisen er full av overskrifter som «Volden møter bred støtte», «Volden gir arbeidsplasser», «Volden slakter ned, hurra», «Volden må få vilkår». Alta er trolig den byen i landet som i størst grad forherliger volden. Det rare er at de fleste ser ut til å mene at det er helt i orden.

Men at Alta kommune nylig gikk ut og sa den vil tilrettelegge for volden, syns jeg er over alle støvleskaft. Her taler vi altså om en norsk kommune som gir femten millioner kroner til volden. Pluss fire kommunale tomter. Hvor volden tydeligvis skal få lov til å slakte for fote. Gjett at det blir utrivelig å gå der i mørket. Og hva med barna? De små og vergeløse, som ennå ikke har piercet seg eller begynt med sukker. De blir et lett bytte, når volden løper løpsk. Er det forresten mulig å få vite hvor de fire tomtene blir å ligge, slik at man kan gå i stor bue rundt?

Og hvor er politiet hen? Hvilke tiltak har de satt i gang for å redusere volden?

Nei, volden kan bare stoppes når alle snur ryggen til. Men i Alta møter man den tydeligvis med åpne armer. Fysj, sier jeg.

Spørsmålet er også om ikke Alta kommune har andre ting å bruke penger og kommunale tomter på? Næringsutvikling er et nærliggende eksempel. Selv har jeg tro på at dere her i Finnmark burde satse mer på oppdrett. Jeg syns for eksempel at Alta burde tatt mål av seg til å bli såkalt nasjonal oppdrettsfjord. Så hvorfor ikke gi femten millioner kroner og fire kommunale tomter til det formålet i stedet? I stedet for å se seg blind på volden?

Nå sier ikke jeg at mer oppdrett vil redusere volden, men det vil redusere lediggangen, som er roten til alt ondt, ved siden av piercing og sukker. Derfor tror jeg at flere sysselsatte innen oppdretten, vil gjøre volden langt mindre attraktiv for ungdom og andre som sjelden har noe fornuftig å gjøre, og som derfor tyr til lettvinte løsninger, som å spise sukker, pierce seg, og oppsøke volden.

Og tenk at Alta RV møter slik massiv kritikk. Bare fordi de tør å ta et oppgjør med volden. Ikke rart at jeg stemmer på dem.

Nei, nå har jeg fått nok av volden. Nå flytter jeg. Til Hammerfest. Hvor den blir sett på som et uønsket Alta-fenomen.

Ha det!