Ikke det fineste bildet jeg har tatt; rett og slett et skikkelig drittbilde. Bokstavelig talt. Men det får fungere som et bilde på enkelte menneskers totale mangel på folkeskikk. Jeg knipset det for noen dager siden, i ren ergrelse og frustrasjon. For der lå den, midt i gangveien inn til huset vårt, bare to-tre meter fra trappa; en skikkelig stor og ekkel hundedritt. Og det er slett ikke første gangen det skjer.

Daglig ser man hundeeiere ute på luftetur langs våre veier og gangstier, for å tømme sine firbente venner. Det gjelder selvfølgelig slett ikke alle – noen er flinke – men jeg har sett svært mange av dem passere, stoppe opp og etterlate disse ufyselige visittkortene sine, uten at de gidder å plukke opp møkka etter seg.

Det er antakelig for mye å håpe på, men hva med å ta med seg en pose neste gang? Eventuelt ta seg noen tømmerunder inne på sin egen eiendom, før man fortsetter spaserturen der også andre skal ferdes. Og i alle fall ikke etterlate dritten sin nærmest på kjøkkentrappa til folk.

Jeg klandrer ikke hundene, de pisser og driter der de får lov av eierne sine. Verre er det med disse hundeeierne selv, som tydeligvis ikke er bedre oppdratt enn at de driter i det…

Hva er det egentlig med dem? Jeg hadde skjemtes. Som en hund…

Magnar Leinan