– Ingen blir ballspiller av å være Bambi på glattisen tre ganger i uka

Vidar Kristensen er sterkt kritisk til hvordan pandemien har blitt håndtert.

Vidar Kristensen mener avgjørelsen om å stenge ned idrettshallene var helt meningsløs.  Foto: Privat

Meninger

Det er bare tragisk.

Vi har fått høre i snart ett år at "barn og unge skal skjermes". Likevel er det nettopp de som straffes, 10 måneder etter at pandemien traff landet: Skolene i rødt og lockdown for all innendørs trening, med noen timers varsel, fra 4. januar. Honnørordene visner som et pistrete furutre i sneskavla etter jula. Null smitte i samfunnet, men likevel to nye uker med stengte haller.

Etter denne uka har Finnmarkshallen vært stengt for trening sammenhengende i én måned. I den beste tida. I den tida der det eneste alternativet her i nord er Playstation og Cola. "Det er bare å gå ut og trene", sies det fra de som bestemmer. Joda, fint det på speilhålka i minus 15 og nordavind fra alle kanter. Fin trening. Vi gjør faktisk det også, i mangel på noe bedre. Men ingen blir ballspiller av å være Bambi på glattisen i Skaialuftbakken tre ganger i uka.

I løpet av de siste 10 månedene har regjeringen, kommunen og Alta IF selv(!!!) innført lockdown for trening for barn og unge i til sammen fire måneder. Samtidig har alle som har peiling vært klare på at det er tilnærmet null smitterisiko forbundet med trening og kamp. I tillegg; her i Alta har vi i store deler av denne perioden ikke sett snurten av covid. "Barn og unge skal skjermes!" Joda, vi hører hva dere sier.

Avgjørelsen 3. januar var meningsløs. Vi visste det da, og vi vet det fortsatt. Vi som holder på i disse hallene sier ikke nei til tiltak mot smitte, men vi sier nei til tiltak mot ingenting.

I dag innså politikerne i Hammerfest det komiske i nedstengningen. De åpner derfor hallene i dag, og går over til gult nivå i skolene. Det eneste fornuftige, altså.

I Alta kommune er man ikke så kjapp. Her må vi vente til etter politikernes terminfestede møte i formannskapet på fredag. En hurtigavgjørelse basert på sunn fornuft og åpenbare fakta er ikke mulig, sies det.

Så da kan kanskje ungene våre se fram til å trene fra mandag? Kommer alle sammen tilbake på trening etter en måned juleferie? Det spørs. Det er uansett ikke så viktig, har vi lært de siste ti månedene.

Vidar Kristensen, far