– Hvor er solidariteten, Ap?

– Skårer billige poeng på andres tragedie, skriver Bjørn Odden.

Hurtigruteskipet Roald Amundsen.  Foto: Terje Pedersen

Meninger

Koronna-epidemien er en tragedie som ingen var forberedt på.

Reaksjonene ble i mange tilfeller panikk artet og feil ble gjort.  Nå er det ikke tid for nedsnakking, skyldfordeling og lite konstruktiv kritikk. Målet for bedrifter og politikere må være å begrense skadene og tilrettelegge for livet etter denne krisen.

Hurtigruta har lagt grunnlaget for reiseliv og turisme på kysten vår og vil være nærmest uunværlig også i framtiden.

Det er tid for solidaritet og samarbeid. Hurtigruta har helt sikkert tatt lærdom av denne spesielle situasjonen. Det virker bare nedbrytende når man fordømmer et selskap som i stor grad uforskyldthar havnet i en slik tragisk situasjon. Politikere må lære seg å tenke langsiktig og legge til rette for framtiden i stede for å  skåre billige politiske poeng på andres tragedie.

Bjørn S. Odden