– Holdningen til breddefotball framstår som arrogant

– Ubegripelig for de fleste, skriver Ivar Prestbakmo

Illustrasjonsbilde-  Foto: Karl Eirik Steffensen

Meninger

Regjeringens holdning til breddefotballen framstår nå som både kunnskapsløs og arrogant. Når vi ser køer av folk på byen i Oslo i helgene, mens frykten for pølsekø på 4. div kamp herrer i Lyngen eller Salangen gjør det umulig er kunnskapsløst det minste man karakterisere det som, at regjeringen fredag ettermiddag slo fast at man ikke åpner for breddefortball, men vil gjøre en ny vurdering i august.

Statssekretær på Sverige-ferie

Når en av regjeringens statssekretærer drar på ferie til Sverige og selvsagt skal i karantene er greit for regjeringen, men at 3 div damer i Troms risikerer stort frafall på grunn av regjeringens frykt for at man ikke klarer å holde avstand for folkemassene på tribunene, blir det både kunnskapsløst og arrogant.

Dugnaden i frivillighets-Norge

Selvsagt er det slik at det er krevende å åpne opp landet etter nedstegningen, men fotballnorge har vist at dugnad det kan man også ved Covid-19. Hvorfor det da skal være så vanskelig å ha tro på at breddefotballen kan opptre ansvarsbevisst og ta sine forhåndsregler ved å tillate forballkamper og trening for de over 20 år i Krokelvdalen eller på Bardufoss blir ubegripelig for de fleste.

Statsministeren bør ta tak

I Nord-Norge kan vinteren komme tidlig, og med det tidsløpet regjeringen legger opp til med å ikke åpne opp breddefotballen nå, men gjøre ny vurdering først i august gjør at landsdelen etter hvert kan se bort ifra breddefotball i 2020, og det kjære statsminister er ikke er greit. Statsminister Solberg bør sørge for at regjeringen revurderer sitt standpunkt om breddefotballen snarest, hvis ikke viser man en arroganse og kunnskapsløshet jeg faktisk ikke trodde var mulig ovenfor det frivillige Norge.

Ivar B. Prestbakmo(Sp)

Fylkesordfører

Troms og Finnmark