– Surpomp-prisen til Stavrum

– Hans gjentatte sure og nedlatende, men akk så mislykkede forsøk på å være morsom på nordlendingenes bekostning må belønnes, skriver Magnar Leinan.

Magnar Leinan mener Gunnar Stavrum fortjener surpomp-prisen.  Foto: Tom Skoglund

Meninger

Årets Surpomp-pris tildeles redaktør Gunnar Stavrum i nettavisen Nettroll-Avisen. Avisen hans er hofforgan for Sør-Oslovakia – denne lille, sterkt høyreorienterte enklaven beliggende sentralt i Oslo, som hovedsakelig består av den om lag 900 meter lange Akersgata med nærliggende områder, der hovedtyngden av landets selvutnevnte bedrevitere befinner seg.

Juryen, som utelukkende består av humørfylte nordlendinger, uttaler:

Fra sine kontorlokaler et lite steinkast unna Karl Johan og Aker Brygge (nå muligens i beskyttet hjemmekontor på grunn av ekstrem smittefare i området) leverer redaktør Stavrum til stadighet hjelpeløse og humørløse forsøk på samfunnsanalyser, som klart dokumenterer en total mangel på kunnskap om verden utenfor Sør-Oslovakia. Hans utrettelige vilje til å følge pressens egen Vær Plagsom-plakat er intet mindre enn bemerkelsesverdig.

Årets vinner hadde usedvanlig skarp konkurranse av en annen surpomp litt lenger borte i Akersgata; Jan Arild Snoen i det erkekonservative magasinet Minerva, som heller aldri lar være å irritere seg over kravstore, sutrete, oversubsidierte, utakknemlige og ulydige latsabber i Kolonien Nord-Norge, som ikke bidrar til fellesskapet, aldri gir seg med maset sitt, aldri blir fornøyd, og nekter å ta innover seg at det er Oslo-området som holder liv i resten av landet.

Når valget likevel falt på herr Stavrum var det til syvende og sist hans surmagede oppgulp i hans egen avis og på Nordnorsk Debatt i Nordlys, om nordnorske kommuners særtiltak for å beskytte sine egne innbyggere mot korona-smitte, som vippet avgjørelsen i hans favør.

Konklusjon: Hans gjentatte sure og nedlatende, men akk så mislykkede forsøk på å være morsom på nordlendingenes bekostning må belønnes. Gunnar Stavrum er en verdig vinner av årets Surpomp-pris!

Hederlig omtale også til Høyres justisminister Monica Mæland.

På vegne av juryen:

Magnar Leinan