– Jeg forutsetter at regjeringen tar spesielt hensyn til reiselivet

– Inntekter som ikke kan tas igjen senere i år, skriver Steinar Karlstrøm.

Stortingsrepresentant Steinar Karlstrøm.  Foto: Bjarne Krogstad

Meninger

Mange bedrifter har mistet inntekt fra samme dag som restriksjoner ble innført. Frisørsalonger, treningssentere, kantiner og mange andre mistet inntekt fra dag en. Mange små og mellomstore bedrifter har tøffe dager og tiltak er satt i verk.

I nord har vinterturismen økt spesielt mye de senere år. Nordlysturisme, ishotell, opplevelsesbaserte aktiviteter innen reindrift, skutersafari, sledeturer på vidda, breturer osv, samt destinasjonsselskaper som legger tilrette for turistene. Disse bedriftene er svært sesongavhengig og tar store deler av sin årsinntekt i disse vintermånedene.

Koronaviruset har nå ført til totalt stopp i inntektene. Inntekter som ikke kan tas igjen senere i året.  F eks Ishotellene har store investeringer og en sesong som slutter når snøen forsvinner.

Finnmark og Nord Troms har fått 250 mill som kompensasjon for redusert arbeidsgiveravgift i resten av landet. I tillegg har Stortinget vedtatt en rekke ordninger som skal hjelpe små og mellomstore bedrifter. Jeg forutsetter at regjeringen tar spesielt hensyn til aktørene som driver vinterturisme og annen sesongbasert næringsliv.

Steinar Karlstrøm (Ap)

Stortingsrepresentant