– Fjern eiendomsskatten

– Eiendomsskatten i Alta er grunnleggende usosial, skriver Emil-Andre Taftø Thorstensen

Illustrasjonsbilde  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Meninger

Aldri før har Alta kommune krevd inn mer eiendomsskatt enn hva de gjør i dag. Derfor går Fremskrittspartiet på valg å fjerne eiendomsskatten!

KOSTRA-tallene fra SSB viser at 2016 var det beste året for kommuneøkonomien i landet siden forrige årtusen, og 2017 lå rett bak. I regjering har Frp styrket kommuneøkonomien, samtidig som regjeringen satset på viktig infrastruktur som vei og bane, og styrket viktige velferdstjenester som skole og eldreomsorg.

Dagens eiendomsskatt i Alta kommune er grunnleggende usosial. Den rammer alle uavhengig av inntekten og formue. Eiendomsskatt vitner om uansvarlig politisk styring. Derfor ønsker Fremskrittspartiet å fjerne denne usosiale skatten i Alta kommune og forby dette på nasjonalt nivå.

Slik det er i dag fungerer eiendomsskatt som en sovepute. Istedenfor at lokalpolitikerne i Alta er opptatt av effektivitet og å bruke skattebetalernes penger på en respektabel måte, skyver Arbeiderpartiet regningen over på skattebetalerne.

Det sosialistene ikke forstår, er at man fint kan styre kommunen med gode velferdstjenester uten eiendomsskatt –  det handler om prioriteringer. Når lokalpolitikerne stadig vedtar nye oppgaver, får de også mindre handlingsrom. Med andre ord vil eiendomsskatt svekke eiendomsretten slik den svekker politikernes handlingskraft. 

I regjering har FrP gjort det vanskeligere å ta inn eiendomsskatt ved å senke promillegrense fra 7% til 5%, men målet på sikt er å forby nasjonalt. Derfor går Frp til valg på å redusere eiendomsskatten, og med sikt sende denne usosiale skatten på historiens skraphaug.

Emil-Andre Taftø Thorstensen

7.kandidat Alta FrP