– Hvor lenge skal våre barn ha det slik?

– Vi kan ikke skjønne at fagfolk kan sette et slikt stempel på vår skole, skriver FAU ved Bossekop.

FAVORITT: FAU ved Bossekop skole reagerer på at fagfolk kaller skolen for en asfaltskole.  Foto: Altaposten

Meninger

Vi registrer økt mengde leserinnlegg og aktivitet i sosiale medier i saken omkring den nye Sentrumsskolen som er vedtatt bygget på tomta til det som i dag er Bossekop skole.

Prosessen i forkant av det vedtaket har vart i over et tiår. Bossekop FAU er glade for at vi har politikere som skjønte at det var på høy tid å lande på et vedtak, og for at administrasjon nå følger opp og gjør jobben sin med å iverksette prosessen.

Bolyst er viktig, den er med å skape et godt samfunn for både foreldre og barn i Alta. Vi har forståelse for at det er Alta-borgere som er skuffet over vedtaket, men vi håper likevel at vi kan ha en god tone i debattene som pågår. Dersom enkelte partier velger å gå til valg på omgjørelse av vedtaket, håper vi at velgerne har elevene til de respektive skolene i tankene.

Vedlikehold

Det er en grunn til at behovet for nye skolebygg har meldt seg. Begge byggene står og skriker etter å ha blitt neglisjert i flere tiår. Elevene har arbeidsforhold som ikke er verdige i år 2019. Forholdene på «gammelskolen» elevene ved Bossekop arbeider i, er begredelige, og vi har forstått at elevene på Komsa har det hakket verre.

Hvor lenge skal våre barn ha det slik? Å stoppe prosessen nå vil være svært uheldig for de barna som jobber under disse forholdene i dag. De sliter med motivasjon og fortjener bedre lokaler med ventilasjon, jevn varme og vinduer som kan åpnes og lukkes. Vedlikeholdet ved skolen er ikke holdbart. De signalene vi sender barna ved å akseptere slike omgivelser, er at barn ikke er like mye verdt som voksne. Vi kan ikke tenke oss at det ville vært en attraktiv arbeidsplass for voksne, om det var deres arbeidsplass i 8 t hver dag.

Uteområde

Vi registrerer at ord som asfaltskole har blitt brukt, opptil flere ganger, i et avisinnlegg skrevet av fysioterapeuter ansatt i kommunen. Vi kan ikke skjønne at fagfolk kan sette et slikt stempel på vår skole. I dag er store deler av skolens område en flott fotballbane med kunstgress på sommeren som det spilles ball på, turnes, og lekes mange andre flotte leker på det myke dekket. På vinteren har vi til nå hatt en flott skøytebane. Vi har nå to sykkelbaner, kort vei til Kristianbakken, til BULs flotte uteanlegg og hall på Breverud.  Noen minutter ekstra å gå, men det skaper mer aktivitet. Breverud-området brukes mye av elevene i gymtimene.  I tilknytning til området er det og to flotte fjæraer – Bossekopfjæra og Apanesfjæra.

Hele Alta syder av historie og kultur, også i Bossekop. Vi har helleristinger og museum. Vi har skileikanlegg i Kristianbakken. Vi har nærhet til Breverud med fotballbane, sandvolleyball, skiløyper og idrettshall. Vi har gapahuk i skogen med flotte akebakker i området rundt. Vi har sykkelløyper og skogsområder i skolegården. Og vi er like langt fra sentrum som Komsa.

Folkehelsa er nevnt, og med skole i Bossekop vil flest elever kunne ta seg til/fra skolen på egenhånd, uten å måtte bli transportert av foreldre eller ta buss. Fysisk aktivitet er kjempeviktig for læring. Det skaper mange positive prosesser i kroppen; Hjernen fungerer bedre, helsa holdes ved like og barna blir i bedre humør. Hvilket igjen er positivt for klassemiljø og prestasjoner.

Det oppstår mange verdifulle vennskap ved å tusle i gjeng til og fra skolen med jevnaldrende.  Bossekop FAU synes det er beklagelig med et negativt fokus på det som i dag er vår nærskole. Bossekop skole er bra, den også. Virkelig. Vi ønsker ikke stopp i prosessen, og vi unner våre barn bedre arbeidsmiljø enn det de har i dag. Snarest.

Bossekop FAU

Gunn Mirja Eikseth, leder