– Kampen for tre sykehus i fylket er det viktigste vi gjør for våre unge og eldre

– På et areal som er 5.000 kvadratkilometer større enn hele Danmark, må det være sykehus, i Kirkenes, Hammerfest og i Alta.

POSTKORT I TUSENTALL: En rekke slike kort er sendt avgårde til forskjellige storitingspolitikere. Målet er å få etablert et sykehus også i Alta.  Foto: Postkortaksjonen

Meninger

Kjære Altafolk!

Altafolk er folk fra hele Finnmark. Folk fra Øksjord, Vardø, Vadsø, Kirkenes, Båtsfjord, Mehamn ja til og med folk fra Hammerfest har bosatt seg i Alta, og blitt Altafolk! Hvorfor har vi det? Jo av ulike grunner, været, naturen, fjorden eller fordi du eller en du kjenner er kjærlighetsflyktning og fant kona eller mannen i ditt liv i akkurat Alta.

Det har seg slik at jeg synes det er underlig at familien til disse flotte Altafolkan, familien vår som fortsatt bor på kysten og i Hammerfest, familien som gleder seg til døtre og sønner kommer på besøk med barnebarn fra Alta – er så sint på ungene sine, de som gjorde Altafolk av seg. Fordi dem vil ha sykehus for seg og kystfokets barnebarn.

Så til dere alle som har valgt å bli Altafolk: Fortell familien dokkers om at det er dere, barna deres og kystfolkets barnebarn eller søskenbarn som ønsker trygghet og et godt Akuttsykehus i byen dere har valgt å bo i. Det er ingen konkurranse. Tre sykehus i Finnmark er viktig. På et areal som er 5.000 kvadratkilometer større enn hele Danmark, må det være sykehus i Kirkenes, Hammerfest og i Alta.

Hva så med folk fra Båtsfjord og Berlevåg? Skal ikke de taes hensyn til? Jo, selvfølgelig. Vi må få til et helsetilbud for Båtsfjordingen, slik at de slipper å ligge på ryggen i en sykebil over Gednje, ned til Tana over Hauksjøen til Kirkenes. Kanskje et helikopter eller en luftambulanse til?

Kampen FOR konsekvensutredning om sykehusstrukturen i Vest-Finnmark og TRE sykehus i fylket er det VIKTIGSTE vi gjør for våre unge og eldre, og etterhvert også for oss selv. Enten vi har bodd lenge i Alta eller er nye Altafolk som har valgt Alta som byen de ønsker at kystfolkets barnebarn skal vokse opp. Og til kystens folk: jeg tror at jeg har alle Altafolk med meg når jeg skriver at Altafolk støtter dere når det gjelder dokkers rett til et godt akutt-tilbud.

Vi må få et helsetilbud til alle i Finnmark for å sikre gode liv til folkan som bor her. For å få det til må vi samarbeide, ikke konkurrere.

Av Irene Ojala, Arctic Footprints

PS: Postkortaksjonen har stand på AMFI lørdag 9. september fra klokka 1100-1700. Benytt muligheten, send et postkort du også. Postkort kan også bestilles hos: Sylvi Andreassen, telefon 951 46 121. Sylvi samler opp bestillinger og lever etter avtale.