– Belastningen har hvilt på Bjørnar sine skuldre

– Gratulerer med seieren, Bjørnar Bruer.

Bjørg Tapio gratulerer Bjørnar Bruer med seieren i de to rettsinstansene.  Foto: Arkiv

Meninger

Jeg henviser til rettsaken hvor Finnmark Fylkeskommunes oppsigelse av Bjørnar Bruer ble kjent ugyldig.

En lang og krevende sak er da forhåpentligvis avsluttet. Belastningen har først og fremst hvilt på Bjørnar sine skuldre, som har stått i dette mens saken har pågått. Hvordan man lever med en slik belastning er noe de fleste av oss ikke har mulighet til å sette oss inn i. Det må nok oppleves.


Oppsigelse av ansatte er ikke noe nytt. Det er ikke første gang det skjer, og heller ikke siste. Det er absolutt ikke alle oppsigelser som går så langt som til retten. Det avhenger nok av hvilket apparat den oppsagte har rundt seg.

Bjørnar, som er medlem av Fagforbundet, har fått hjelp og støtte fra sin organisasjon, fra Tillitsvalgte, Kompetansesenteret og fra våre advokater.

Hvordan denne saken hadde utviklet seg, og hvordan utfallet ville blitt uten en slik bistand er ikke godt å si.


– Har savnet å jobbe med ungdommen

Støtten fra familien, kolleger og folk på gata ble kjærkommen for Bjørnar Bruer.

Det er slett ikke sikkert den hadde havnet i retten, og det er slett ikke sikkert at Bjørnar hadde gått seirende ut med en slik rettsavgjørelse som denne saken resulterte i. Denne oppsigelsen ble kjent ugyldig og Bjørnar «vant» jobben tilbake.

Fagforbundet er svært glad for å kunne hjelpe medlemmene med slike alvorlige saker, og vi gleder oss med Bjørnar og hans familie over resultatet.

Bjørg Tapio

Fylkesleder Fagforbundet Finnmark