Finnmark i vinden

Departementsråd Reier Søberg fra Nærings- og handelsdepartementet mener Finnmark er i vinden.

web-TV

Det blåser på toppene og det blåser alltid en vind. Finnmark har et potensial som ingen andre til å bli vindkraftprodusent av stor betydning, også i europeisk sammenheng. Det mente en entusiastisk toppbyråkrat etter møtet med John Masvik og resten av staben i Finnmark kraft AS.Kombinasjon gir styrke

- Det er særdeles lærerikt å reise rundt i landet, hvor man får et annet perspektiv på hva det blir arbeidet med ute i distriktene. Etter møtet med Finnmark Kraft ser vi at det er et enormt potensial for vindkraft, men også for mange ringvirkninger knyttet til det som skal skje offshore. Vi har sett at den kombinasjonen som Finnmark Kraft har av økonomisk styrke og teknisk kompetanse gir svært mange spennende muligheter, sier Reier Søberg. Han understreket særlig den kompetansen som allerede er samlet i den lille organisasjonen som så langt utgjør Finnmark Kraft AS.Konsesjonstreghet

Søberg ville ikke si hva hans departement eventuelt kunne gjøre for å skynde på de mange kraftkonsesjonene som ligger i kø for å bli behandlet.

Direktør for Finnmark Kraft, John Masvik, var opptatt av å få hjelp til likebehandling med svenskene om markedet for de grønne kraftsertifikatene.

- Det er ikke noe vårt departement kan gjøre med tanke på tempoet i konsesjonsbehandlingen. Vi forstår problemet og vi snakker med både olje- og energidepartementet og med NVE, som er ansvarlig myndighet for dette, men så kommer det også en politisk side ved de aller fleste konsesjonsbehandlingene. Der har vi ingen rolle, sa departementsråden.

-Vi er godt klar over flaskehalsen, for å si det slik, tilføyde Søberg.Overmodent i Båtsfjord

Finnmark Kraft AS har til konsesjonsbehandling en utbyggingssøknad for Hamnefjell i Båtsfjord.

- Den er ikke i havn, men Hamnefjell tror vi blir gitt konsesjon i første halvår 2012, sa John Masvik. Han mente den konsesjonssøknaden var moden for å passere nåløyet etter å ha blitt arbeidet med siden 2003.

- Onsdag denne uka tar vi med oss folk fra Båtsfjord til Havøygavlen hvor vi vil vise dem hva en vindmøllepark betyr, slik at ledelsen i kommunen skal være klar over hva vi holder på med. Vi ansetter også egne folk i Havøysund nå for å drifte vindparken der og selv om tre stillinger ikke er mye, så har det betydning i Måsøy kommune, sier John Masvik.

Relaterte saker:

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

web-TV