Her tripper rype etter rype forbi

– Jegere må bare holde seg langt unna!

Trond Strifeldt hos Pæskatun fikk seg en spesiell opplevelse.

web-TV

Trond Strifeldt hos Pæskatun i Alta fikk seg en rimelig spesiell opplevelse forleden.

– Vi sto inne på kontoret her oppe på Pæskatun da det plutselig kommer en hel rypeflokk trippende forbi. Jeg trakk opp mobilkameraet og begynte bare å filme. Skikkelig gøy å oppleve, og gøy å få på film, sier Strifeldt.

– Det var totalt cirka 20-30 stykker – mange ryper dro forbi før jeg rakk å starte filmingen, legger han til.

Han forteller at det ikke er uvanlig at rypeflokkene i dårlig vær trekker ned mot området der han driver sin turismebedrift.

– Det har skjedd mange ganger før. Så rypene er her rett som det er. Og de er blitt vante til oss, de vet at vi er snille med dem og at vi ikke dreper dem. Når de er her bruker de å sitte under hjullasteren og titte på meg, forteller Strifeldt.

Men for de som måtte se for seg at det bare er å trekke med seg børsa og kjøre opp til Pæskatun for å sikre seg enkel middagsmat, advarer Strifeldt:

– Disse rypene er fredet av oss. Ingen får snike seg inn her med hagla eller salongen for å jakte! Når vi i tillegg ser at rypa kan bli rødlistet, så er det bare å la disse være i fred. Vi har stor glede av å se dem i live, og vil gjerne holde det slik, sier han.

– Jegere er med andre ord ikke velkommen til dere?

– De må ikke vise seg i nærheten her hos oss! De kan selvfølgelig komme på besøk, men det må være uten hagla eller salongrifla, sier han.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

web-TV