Perfekt til konfirmasjon

Kokkejævel deler sin beste oppskrift på karamellpudding.

Kokkejævel deler sin beste oppskrift på Karamellpudding.

Kokkejevel

Her er oppskriften:

Karamellpudding

  • 7 dl H-melk
  • 3 dl kremfløte
  • 250 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 10 egg

1. Pisk egg og halvparten av sukkeret lett sammen for hånd

2. Kok opp melk, fløte, resten av sukkeret og vaniljefrø og stang

3. Hell den varme melkeblendingen inn i eggene mens du pisker godt

4. Sil blandingen

5. Dekk bunnen av en brødform med karamellsaus

6. Hell forsiktig smeten over i formen

7. Steikes i vannbad på 160 grader i ca 1 time

8. Avkjøles og serveres dagen etter

Verdens enkleste karamellsaus

  • 1 pk kremfløte
  • 2 dl demerarasukker
  • 100 gram meierismør
  • ½ vaniljestang, frøene
  • Litt salt
  • Litt bringebæreddik

1. Kok alt, bortsett fra salt, til jevn fin saus. Smak til med salt og bringebæreddik. Kast badevekta!

Sitruskrem

  • 1 pk kremfløte
  • 6 ss sukker
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 1 appelsin, skallet
  • 1 ss sitruslikør

1. Pisk alt, bortsett fra likør, sammen til fast og luftig krem

2. Smak til med likør

3. Kjøp større bukser!



Kokkejævel - Sesong 3 - Program 2:

Slurp og kos deg

Kremet reinsdyrsuppe med laksespyd står på menyen.



KOKKEJÆVEL - SESONG 3 - PROGRAM 1:

Sesongpremiere med LavvoLars

Kokkejævel disker opp vaniljerøkt reinstek.

 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Kokkejevel