Kokkejævel - Sesong 2 - Program 2:

Himmelsk dessert

Gjør ganen klar for en fløyelsmyk sjokoladepudding med jordbærsaus.

Kokkejævelen går nye veier - og vil servere deg en fløyelsemyk dessert av sjokoladepudding med jordbærsaus.

Kokkejevel

Her er oppskriften:

Sjokoladepudding

  • 6 dl kremfløte
  • 4 dl h-melk
  • 150 gram sukker
  • 500 gram god sjokolade
  • 1 vaniljestang
  • Raspet skall fra 1 appelsin
  • 4 plater gelatin
  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann
  2. Kok opp fløtemelken med sukker, vaniljestang og appelsinskall
  3. Skru av varmen, og rør inn sjokoladen
  4. Press vannet ut av gelatinen, og rør inn i sjokoblandingen
  5. Rør til helt jevn konsistens
  6. Hell over i pene glass
  7. Sett kjølig et par timer

Jordbærsaus

  • 500 gram halvtine jordbær
  • 250 gram sukker
  • ½ vaniljestang, frøene
  1. Kjøres på blender til helt glatt saus

Enkel sjokopynt

  1. Putt litt sjokolade i en sprøytepose
  2. Legg denne i en skål over kokende vann
  3. Når sjokoladen er smeltet klipper du et hull i enden
  4. Sprøyt gitterfigurer på et bakepapir og avkjøl

Kokkejævel - Sesong 2 - Program 1:

Sesongpremieren feires med biff

Med hasselbakte poteter, syrlige grønnsaker og gressløkvinagrette.

 

SMS-konkurranse:

Hvilken sesong av Kokkejævel er vi nå inne i?

For sesong 1:
Send SMS med kodeord AP KOKK1 til 2399

For sesong 2:
Send SMS med kodeord AP KOKK2 til 2399

For sesong 3:
Send SMS med kodeord AP KOKK3 til 2399


Hver uke trekker vi ut 2 kasser med Arctic Water, levert av Mack.

Alle som deltar i konkurransen er med i trekningen av en middag, servert av Kokkejævel. Dette trekkes ut i siste program denne sesongen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Kokkejevel